RECEPT JE PROVEREN, A UKUS SAVRŠEN: Najbrže i najukusnije mekike koje ćete probati
ZOVU se mekike, a može i kolačići od hleba.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Potrebno:
* 250 ml mlake vode
* 20 g kvasca
* 500 g brašna
* 1/2 kašičice soli
* 1 kašičica šećera
Priprema:
- U mlaku vodu staviti kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U vanglicu stavite obavezno prosejano brašno, dodajte kvasac, mlaku vodu, so i zamesite testo. Ostaviti testo da naraste, rastanjiti ga i vaditi čašom modlom ili jednostavno isecite. Ostavite 10 minuta da mekike nadođu. U šerpu nasuti ulje ili mast i pržite mekike, odnosno kolačiće od hleba.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
 
                    
                    PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)