PRELIV OD MEDA ZA SAVRŠEN UKUS: Slana baklava sa feta sirom
NEOBIČNA kombinacija sastojaka će svakoga oduševiti, slana baklava sa feta sirom i medom se pravi lako i brzo .

Foto Shutterstock
Nekada se baklava služila samo carevima i nije znao svako da je napravi. Mi vam donosimo sjajan recpet za slanu baklavu sa feta sirom, medom i džemom. A nećete pogrešiti ako je poslužite na slavi ili za praznike. Ovu slanu baklavu možete da naprvite i u posnoj verziji, samo mrsne namirnice zamenite posnim.
Potrebno:
* 1 pakovanje kora za pitu
* 230 g feta sira
* 200 g putera
* malo džema od smokvi
* 3 kašike seckanog vlašca
* 50 g kikirikija
* med
Recept za slanu baklavu sa feta sirom:
Kore ređajte jednu na drugu i onda presicite na pola. Jednu polovinu vratite u kesu, a drugu ćete koristiti. Svaku koru premažite istopljenim puterom, sem poslednje. Poslednju koru premažite džemom, pa pospite seckanim kikirikijem, vlašcem, pa posolite i pobiberite. Poređajte fetu po dužini, ali samo na ivicu i urolajte. Isecite na manje parčiće i poređajte u kalup za mafine koji ste prethodno premazali istopljenim puterom. Slanu baklavu opet premažite istopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Vruću slanu baklavu prelijte medom dok je vruća.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

SUROVA OSVETA KADIROVA: Maloletnik ubio policajca, nakon likvidacije njegov leš izložen na gradskom trgu - lider Čečenije traži kaznu i za po
TELO čečenskog tinejdžera koji je napao policijsku stanicu i ubio jednog službenika u gradu Ačhoj-Martanu izloženo je na gradskom trgu, prenela je ruska "Gazeta".
10. 04. 2025. u 12:21
Komentari (0)