ZDRAV JE I UKUSAN, A BRZO SE PRAVI: Sos od pečuraka idealan je dodatak svakom ručku

Novosti online

30. 11. 2023. u 20:00

RECEPT je idealan sa jela sa piletinom. Napravite dijetalni sos od pečuraka. Dodajte ga vašem jelu i uživajte u njegovoj aromi.

ЗДРАВ ЈЕ И УКУСАН, А БРЗО СЕ ПРАВИ: Сос од печурака идеалан је додатак сваком ручку

Foto Shutterstock

Potrebno je:

* 300 grama svežih šampinjona

* 500 ml pavlake za kuvanje
* 2 glavice crnog luka
* 3 kašike maslinovog ulja
* 2 kašike brašna
* 1 kašika fino usitnjenog peršuna
* 1 kašičica suvog začina
* 2 decilitra belog vina
* So i biber po ukusu

Priprema:

Iseckajte sitno luk pa ga dinstajte na maslinovom ulju dok ne dobije staklastu strukturu.Potom dodajte iseckane šampinjone na šnite, i ulijte 2 decilitra vina, usitnjen peršun i začine. Ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon toga,dodajte pavlaku za kuvanje i brašno - mešati konstantno dok se sos od pečuraka ne zgusne.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!