ĐEVREK SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Bolji nego u pekari
Mekan, ukusan i jednostavan doručak.
![ЂЕВРЕК СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Бољи него у пекари ЂЕВРЕК СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Бољи него у пекари](/data/images/2024-05-14/483061_shutterstock-djevrek_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200-250 ml mleka
- 2 jajeta
- malo ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 30 g svežeg kvasca ili oko 10g suvog kvasca
- 400 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Izdvojte jednu posudu, u kojoj ćete pripremiti kvasac. Stavite oko 40 grama brašna, kvasac, dve čaše mleka i šećer. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Preostalo mleko sipajte u drugu činiju, pa dodajte jaje i malo ulja. Promešajte to i dodajte kvasac kada bude gotov. Mesite sve dok testo ne postane dovoljno gusto. Ostavite ga malo da nadođe, pa ga razdvojte na dve smese.
Razvucite testo oklagijom. Premažite tankim slojem ulja, pa poređajte šunku sečenu na tanje listiće i kačkvalj. To učinite i sa drugom polovinom.
Pažljivo urolajte i isecite rolnicu još napola. Lagano razvlačite i spojte tako da dobijete đevrek. Pecite 2o minuta u zagejanoj rerni na 220 stepeni. Preko možete posuti susam.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura](/data/images/2024-06-20/498351_zurka-1200x800_kf.jpg?time=1718870892)
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura
24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.
20. 06. 2024. u 10:00
![JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO) JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO)](/data/images/2021-02-08/63476_trsic-baza-ni-otpad-nije-uklonjen-posle-renoviranja-vikendice-foto-v-mitric_kf.jpg?time=1718788039)
JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO)
KUĆA u Tršiću kod Loznice, koju je Veljko Belivuk, uhapšeni vođa surovog klana, koristio kako bi vežbao gađanje, prodaje se.
19. 06. 2024. u 09:35
![KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno](/data/images/2021-03-29/80039_screenshot-3_kf.jpg?time=1719035513)
KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno
PEVAL Nenad Knežević Knez istakao je da se od bivše supruge Nine, sa kojom je dobio ćerke Andreu i Kseniju i proveo 17 godina u bračnoj zajednici, razveo zato što ništa nije htela da radi.
22. 06. 2024. u 07:51
Komentari (0)