ĐEVREK SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Bolji nego u pekari
Mekan, ukusan i jednostavan doručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200-250 ml mleka
- 2 jajeta
- malo ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 30 g svežeg kvasca ili oko 10g suvog kvasca
- 400 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Izdvojte jednu posudu, u kojoj ćete pripremiti kvasac. Stavite oko 40 grama brašna, kvasac, dve čaše mleka i šećer. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Preostalo mleko sipajte u drugu činiju, pa dodajte jaje i malo ulja. Promešajte to i dodajte kvasac kada bude gotov. Mesite sve dok testo ne postane dovoljno gusto. Ostavite ga malo da nadođe, pa ga razdvojte na dve smese.
Razvucite testo oklagijom. Premažite tankim slojem ulja, pa poređajte šunku sečenu na tanje listiće i kačkvalj. To učinite i sa drugom polovinom.
Pažljivo urolajte i isecite rolnicu još napola. Lagano razvlačite i spojte tako da dobijete đevrek. Pecite 2o minuta u zagejanoj rerni na 220 stepeni. Preko možete posuti susam.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)