DŽEM OD BOROVNICA I ČOKOLADE: Bez dodatog šećera, namaz kojem nećete moći da odolite
Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.
![ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите ЏЕМ ОД БОРОВНИЦА И ЧОКОЛАДЕ: Без додатог шећера, намаз којем нећете моћи да одолите](/data/images/2024-05-14/483039_shutterstock-dzem-od-borovnice_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg svežih domaćih slatkih borovnica
- 150 g tamne čokolade sa 85% kakaoa
- sok od jedne limete ili od pola limuna
Priprema:
1. Borovnice operite i stavite u duboki lonac na srednje jaku vatru. Kad počnu da se zagrevaju, zgnječite ih viljuškom ili gnječilicom za krompir.
2. Iscedite sok iz limete/limuna. Dodajte ga postepeno u lonac s borovnicama. Nemojte preterati da džem ne bi bio kiseo.
3. Kuvajte uz postepeno mešanje sve dok se borovnice ne raspadnu. Nakon toga pustite da se smesa krčka dodatnih 10 minuta, a u zavisnosti od dužine kuvanja, džem će biti gušći ili ređi (bolji je kad je malo ređi, lakše se maže). U skuvanu masu nakon 12-15 minuta dodajte iseckanu tamnu čokoladu. Pomešajte i rasporedite u sterilisane tegle.
4. Kad se ohladi, stavite ga u frižider.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica](/data/images/2024-05-07/480029_shutterstock-1662668695_t.jpg?time=1715088128)
SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA: Oduševiće vas tekstura namirnica
07. 05. 2024. u 14:54
![KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža](/data/images/2024-04-11/471506_shutterstock-2315587835_t.jpg?time=1712845879)
KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža
11. 04. 2024. u 19:00
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![NAKAŠLJAO SE DVA PUTA I PAO MRTAV: Voditeljki RTS-a preminuo muž na letovanju NAKAŠLJAO SE DVA PUTA I PAO MRTAV: Voditeljki RTS-a preminuo muž na letovanju](/data/images/2024-07-01/502338_100503-rts-ig_kf.jpg?time=1719818578)
"NAKAŠLjAO SE DVA PUTA I PAO MRTAV": Voditeljki RTS-a preminuo muž na letovanju
VODITELjKA Jelena Đorđević Popović je nedavno ispričala kako je ostala udovica, a njena životna priča je potresla sve gledaoce.
01. 07. 2024. u 09:22
Komentari (0)