E, OVO STVARNO MORATE DA PROBATE: Pikantni kukuruzni hleb, zaista božanstvenog ukusa

Novosti online

29. 12. 2023. u 07:00

OVAJ hleb je toliko ukusan da ćete ga smazati u rekordnom roku, a dodaci u njemu su sasvim dovoljni da ga jedete samostalno s jogurtom.

Е, ОВО СТВАРНО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Пикантни кукурузни хлеб, заиста божанственог укуса

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 jajeta

* 4 dl jogurta

* 60 g maslaca

* 300 g kukuruznog brašna

* 100 g pšeničnog brašna

* 1 prašak za pecivo

* 2 kašičice soli

* 2 ljute papričice

* 150 g crnog luka

* 200 g kukuruza šećerca

* 100 g parmezana

Priprema:

1. U većoj zdeli umutite jaja, pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, prašak za pecivo i posolite.

2. Ljutim papričicama odstranite semenke i sitno ih naseckajte, a luk izrendajte i prodinstajte na malo masnoće. Sve to dodajte navedenim namirnicama zajedno s kukuruzom i narendanim parmezanom. Sve dobro promešajte da dobijete glatko testo, dobro ga izradite i stavite u namašćenu i brašnom posutu tepsiju.

3. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

4. Nakon pečenja ga ostavite da prekriven krpom odstoji u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite i poslužite kad se ohladi.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Fondacija Meridian vrednim stipendijama po peti put nagradila najbolje akademce u zemlji