E, OVO STVARNO MORATE DA PROBATE: Pikantni kukuruzni hleb, zaista božanstvenog ukusa
OVAJ hleb je toliko ukusan da ćete ga smazati u rekordnom roku, a dodaci u njemu su sasvim dovoljni da ga jedete samostalno s jogurtom.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* 2 jajeta
* 4 dl jogurta
* 60 g maslaca
* 300 g kukuruznog brašna
* 100 g pšeničnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašičice soli
* 2 ljute papričice
* 150 g crnog luka
* 200 g kukuruza šećerca
* 100 g parmezana
Priprema:
1. U većoj zdeli umutite jaja, pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, prašak za pecivo i posolite.
2. Ljutim papričicama odstranite semenke i sitno ih naseckajte, a luk izrendajte i prodinstajte na malo masnoće. Sve to dodajte navedenim namirnicama zajedno s kukuruzom i narendanim parmezanom. Sve dobro promešajte da dobijete glatko testo, dobro ga izradite i stavite u namašćenu i brašnom posutu tepsiju.
3. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
4. Nakon pečenja ga ostavite da prekriven krpom odstoji u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite i poslužite kad se ohladi.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)