E, OVO STVARNO MORATE DA PROBATE: Pikantni kukuruzni hleb, zaista božanstvenog ukusa
OVAJ hleb je toliko ukusan da ćete ga smazati u rekordnom roku, a dodaci u njemu su sasvim dovoljni da ga jedete samostalno s jogurtom.
Potrebno:
* 2 jajeta
* 4 dl jogurta
* 60 g maslaca
* 300 g kukuruznog brašna
* 100 g pšeničnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašičice soli
* 2 ljute papričice
* 150 g crnog luka
* 200 g kukuruza šećerca
* 100 g parmezana
Priprema:
1. U većoj zdeli umutite jaja, pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, prašak za pecivo i posolite.
2. Ljutim papričicama odstranite semenke i sitno ih naseckajte, a luk izrendajte i prodinstajte na malo masnoće. Sve to dodajte navedenim namirnicama zajedno s kukuruzom i narendanim parmezanom. Sve dobro promešajte da dobijete glatko testo, dobro ga izradite i stavite u namašćenu i brašnom posutu tepsiju.
3. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
4. Nakon pečenja ga ostavite da prekriven krpom odstoji u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite i poslužite kad se ohladi.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)