RECEPT STAR 30 GODINA - SPREMITE OČAS POSLA, USPEVA ČAK I POČETNICIMA: Kroasani, vazdušasti i mekani kao iz pekare
DONOSIMO vam recept za kroasane, star 30 godina, testo uspeva čak i početnicima.
Potrebno:
* 200 ml vode
* 200 ml mleka
* 40 g svežeg kvasca
* 1 kašika šećera
* 1 kašičica soli
* 4 kašike ulja
* 600 g brašna
* 200 g margarina
* 1 žumance
Priprema:
Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe, a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.
Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.
Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla.
Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni. Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)