TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINJSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
PREDOBROG je ukusa.
Potrebno:
Za koru:
* jaja, 6 komada
* šećer, 6 kašika
* brašno, 6 kašika
* kakao, 3 kašike
* ulje, 100 ml
Za prelivanje:
* čokoladno mleko, 300 ml
Za fil:
* kisela pavlaka, 400 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* slatka pavlaka, 200 ml
* mlevena plazma, 300 g
Za dekoraciju:
* 150 g, šlag krema
Priprema:
Za koru:
Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati so i umutiti mikserom. Dodati šećer i dobro umutiti mikserom. Umešati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Umešati kakao i brašno i sjediniti mikserom. Na kraju dodati ulje i izmiksati.
- Pleh premazati uljem,posuti brašnom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti po plehu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta,a zatim smanjiti na 100 stepeni i peći još 15 minuta.
- Gotovu koru izvaditi iz rerne,izbockati čačkalicom i odmah je preliti čokoladnim mlekom.Ostaviti da se ohladi i da lepo upije čokoladno mleko.
Za fil:
Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku,šećer u prahu, vanilin šećer i dobro umutiti mikserom. Mikser isključiti,umešati mlevenu plazmu i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Fil rasporediti preko ohlađene kore.
Za dekoraciiju:
Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila. Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena.
Kolač seći na kocke,servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANjE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene
HURGHADA – iz prve ruke! Verovatno ste već odavno čuli ovaj slogan, ali možda ne znate odakle on potiče…
21. 05. 2024. u 10:40
RUSIJA PONOVO MENjA DRŽAVNU GRANICU: Odluka stupa na snagu u januaru 2025. godine
MINISTARSTVO odbrane Rusije predložilo je ažuriranje koordinata, odnosno promenu državne granice u oblasti Baltičkog mora, kako proizilazi iz nacrta pravnog akta objavljenog na portalu pravnih informacija, prenosi RIA Novosti.
21. 05. 2024. u 15:25
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)