TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok

Новости онлине

21. 05. 2024. u 12:34

U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa tako salatom je što je veoma - prilagodljiva. Pripremite sve svoje omiljene sastojke i dodatke za salatu, pomešajte ih u veliku činiju i dobijate bez muke brz i kvalitetan obrok. Uz to dodajemo i recepte kako da spremite čuveni tako začin i pico de galo, meksički umak, koje uvek možete da imate pri ruci.

ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašike tako začina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 šolje biljnog ulja
  • 2 kukuruzne tortilje, isečene na trakice
  • 2 glave zelene salate
  • 2 1/2 šolje prepolovljenih čeri paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja, oceđena, isprana
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • 1/2 šolje pico de galo
  • 1/4 šolje seckanog svežeg korijandera
  • 1/2 šolje pavlake

Tako začin: 

  • 1/2 šolje čilija u prahu
  • 1/4 šolje mlevenog kima
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 4 kašike sveže mlevenog crnog bibera
  • 4 kašike belog luka u prahu
  • 4 kašike soli
  • 4 kašike crnog luka u prahu
  • 2 kašike sušenog origana

Pico de galo

  • 1 šolja sitno seckanog belog luka 
  • 1 srednja ljuta papričica 
  • ¼ šolje soka limuna
  • ¾ kašičice fine morske soli
  • 4 velika paradajza, sitno seckani
  • ½ šolje sitno seckanog svežeg korijandera 

Priprema: 

U velikom tiganju propržite junetinu, a potom začinite sa solju i biberom. Dodajte tako začin, paradajz pastu i dve kašike vode. Dinstajte meso dalje, povremeno mešajući, dok junetina ne porumeni, oko pet minuta. Uklonite sa vatre.

U drugi veliki tiganj sipajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri da bude vrelo, ali da ne počne da dimi. Ispržite isečene trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na papirni ubrus i odmah posolite.

U velikoj činiji začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli, zatim dodajte paradajz, pasulj i junetinu. Sve dobro promešajte da se sjedini.

Na vrh pospite kačkavalj, pico de gallo, korijander i trakice od tortilje, i sve zalijte sa pavlakom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub