TAKO SALATA: Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, savršena za dobar obrok

Новости онлине

21. 05. 2024. u 12:34

U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa tako salatom je što je veoma - prilagodljiva. Pripremite sve svoje omiljene sastojke i dodatke za salatu, pomešajte ih u veliku činiju i dobijate bez muke brz i kvalitetan obrok. Uz to dodajemo i recepte kako da spremite čuveni tako začin i pico de galo, meksički umak, koje uvek možete da imate pri ruci.

ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašike tako začina
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 šolje biljnog ulja
  • 2 kukuruzne tortilje, isečene na trakice
  • 2 glave zelene salate
  • 2 1/2 šolje prepolovljenih čeri paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja, oceđena, isprana
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • 1/2 šolje pico de galo
  • 1/4 šolje seckanog svežeg korijandera
  • 1/2 šolje pavlake

Tako začin: 

  • 1/2 šolje čilija u prahu
  • 1/4 šolje mlevenog kima
  • 2 kašike dimljene paprike
  • 4 kašike sveže mlevenog crnog bibera
  • 4 kašike belog luka u prahu
  • 4 kašike soli
  • 4 kašike crnog luka u prahu
  • 2 kašike sušenog origana

Pico de galo

  • 1 šolja sitno seckanog belog luka 
  • 1 srednja ljuta papričica 
  • ¼ šolje soka limuna
  • ¾ kašičice fine morske soli
  • 4 velika paradajza, sitno seckani
  • ½ šolje sitno seckanog svežeg korijandera 

Priprema: 

U velikom tiganju propržite junetinu, a potom začinite sa solju i biberom. Dodajte tako začin, paradajz pastu i dve kašike vode. Dinstajte meso dalje, povremeno mešajući, dok junetina ne porumeni, oko pet minuta. Uklonite sa vatre.

U drugi veliki tiganj sipajte ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri da bude vrelo, ali da ne počne da dimi. Ispržite isečene trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na papirni ubrus i odmah posolite.

U velikoj činiji začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli, zatim dodajte paradajz, pasulj i junetinu. Sve dobro promešajte da se sjedini.

Na vrh pospite kačkavalj, pico de gallo, korijander i trakice od tortilje, i sve zalijte sa pavlakom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Alkaraz se odlučio na nesvakidašnji potez pred Australijan open (FOTO)