BUREK JE JEDNO OD OMILJENIH JELA NA BALKANU: Novi hit, sprema se brzo i lako - u obliku cigarete
AKO želite da izbegnete dugotrajnu pripremu i upotrebu rerne, ova varijanta biće baš po vašem ukusu.
Sastojci:
* 1 omot kora za pite
* 500 g mlevenog mesa
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1 mali luk
* so, biber
* jedno belance
* ulje za prženje
Priprema:
Na maslinovom ulju popržiti sitno naseckani luk, pa kad omekša dodati mleveno meso.
Propržiti, pa sve posoliti i pobiberiti. Ostavite da se prohladi.
Kore raširiti i prerezati tako da se dobiju dva pravougaonika, pa svaki prerezati po dijagonali tako da se dobiju po dva trouglasta komada testa.
Na donju, širu stranicu trougla testa staviti kašiku fila, preklopiti krajeve i zarolati tako da se dobije oblik cigarete. Krajeve umočiti u belance i lagano slepiti.
I tako dok ne potrošite sve trouglove testa i fila.
Pržiti u zagrejanom dubokom ulju, 1-2 minuta dok lagano ne porumeni. Izvaditi iz ulja, ocediti na papirnom ubrusu i poslužiti toplo.
(Super Žena/B 92)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)