NAPRAVITE NAJBRŽI DOMAĆI BUREK: Savršen doručak, a idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji (FOTO)
BUREK kao iz pekare napravljen u sopstvenoj kuhinji zvuči kao nemoguća misija, ali uz ovaj recept i oni koji nisu baš vešti u kuhinji mogu spremiti odličan burek sa sirom ili mesom.
Potrebno je:
1/2 kg gotovih kora
200 grama mlevenog mesa
sveži šampinjoni
glavičica crnog luka
2 jajeta
200 grama brašna
čaša ulja
čaša jogurta
kesica praška za pecivo
Priprema:
Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.
U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.
Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVE SPOLjA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
25. 02. 2024. u 14:10
SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja
23. 02. 2024. u 15:00
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
SMRT ZA SRPSKU NOVU Preminula majka popularne folkerke, ona se oglasila: "Umrla je u miru"
POSLEDNjE trenutke provela je u Valjevu, gde je inače i živela.
17. 01. 2025. u 15:45
Komentari (0)