NAPRAVITE NAJBRŽI DOMAĆI BUREK: Savršen doručak, a idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji (FOTO)
BUREK kao iz pekare napravljen u sopstvenoj kuhinji zvuči kao nemoguća misija, ali uz ovaj recept i oni koji nisu baš vešti u kuhinji mogu spremiti odličan burek sa sirom ili mesom.

Foto: J.S.
Foto: J.S.
Potrebno je:
1/2 kg gotovih kora
200 grama mlevenog mesa
sveži šampinjoni
glavičica crnog luka
2 jajeta
200 grama brašna
čaša ulja
čaša jogurta
kesica praška za pecivo
Priprema:
Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.
U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.
Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.
Preporučujemo

HRSKAVE SPOLjA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
25. 02. 2024. u 14:10

SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja
23. 02. 2024. u 15:00

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)