SNIKERS BAJADERA: Već možete zamisliti ukus koji se ne zaboravlja
PROBAJTE, nećete joj odoleti.
Sastojci:
* voda, 100 ml
* vanilin šećer, 2 kesice
* margarin, 125 g
* čokolada za kuvanje, 100 g
* mleveni keks, 200 g
* neslani kikiriki, 150 g
Za glazuru:
* čokolada za kuvanje, 100 g
Za posipanje:
* neslani kikiriki, 50 g
Priprema:
- U šerpu usuti šećer, dodati vanilin šećer, sipati vodu, izmešati i staviti na vatru.
Kada provri dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, pa skloniti šerpu sa vatre. Dodati čokoladu za kuvanje i mešati varjačom dok se čokolada ne otopi. Umešati mleveni keks, seckani kikiriki i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Smesu rasporediti u uljem podmazan pleh.
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari, pa naneti preko smese u plehu. Posuti seckanim kikirikijem i ostaviti da se kolač ohladi i stegne. Bajaderu seći na štanglice, pa poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠENO PECIVO ZA DAN ZALjUBLjENIH: Mini-pice od hleba (VIDEO)
13. 02. 2024. u 12:00
NEODOLjIVA RAPSODIJA SLATKIH UKUSA: Kokos pita, svi će vam tražiti recept
11. 02. 2024. u 17:24
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
NjUJORK TAJMS: Rusi prešli severnu granicu takvom brzinom i snagom, Ukrajinci bili potpuno iznenađeni
OFANZIVA ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.
19. 05. 2024. u 07:38
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)