SAVRŠEN KOLAČ SA KAJSIJAMA I ORASIMA: Jednostavna a preukusna poslastica

Новости онлине

18. 05. 2024. u 13:32

Voćni kolač kome ćete se vraćati.

САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица

Foto: Jutjub/Printskrin/Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 5 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 30 g sitno seckanih oraha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • po ukusu prah šećer
  • 5-6 većih kajsija

Priprema:

Umutiti mikserom jaja, prstohvat soli i šećere, pa kada je masa dobro umućena dodati ulje i jogurt i na kraju brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro izmešati. 
Sipati u tepsiju ili kalup prečnika 24-25 cm, pa poređati kriške kajsija u nekoliko krugova, prema sredini tepsije. Posuti sa orasima i vanil šećerom.
Peći kolač u rerni zagrejanoj na 200 S 15 minuta, a onda smanjiti na 180 S. 
Peći još 15 - 20 minuta da kolač lepo porumeni.
Pečen kolač izvaditi iz rerne, prohladiti 10 minuta, pa premestiti sa papirom na tacnu.
Lagano odvojiti od papira i izvući papir. Posuti ga prah šećerom.
Seći kolač na kriške i poslužiti ga.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca