SAVRŠEN KOLAČ SA KAJSIJAMA I ORASIMA: Jednostavna a preukusna poslastica
Voćni kolač kome ćete se vraćati.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bakina kuhinja
Sastojci:
- 2 jajeta
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 5 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 30 g sitno seckanih oraha
- 1 kesica vanilin šećera
- po ukusu prah šećer
- 5-6 većih kajsija
Priprema:
Umutiti mikserom jaja, prstohvat soli i šećere, pa kada je masa dobro umućena dodati ulje i jogurt i na kraju brašno sa praškom za pecivo, pa sve dobro izmešati.
Sipati u tepsiju ili kalup prečnika 24-25 cm, pa poređati kriške kajsija u nekoliko krugova, prema sredini tepsije. Posuti sa orasima i vanil šećerom.
Peći kolač u rerni zagrejanoj na 200 S 15 minuta, a onda smanjiti na 180 S.
Peći još 15 - 20 minuta da kolač lepo porumeni.
Pečen kolač izvaditi iz rerne, prohladiti 10 minuta, pa premestiti sa papirom na tacnu.
Lagano odvojiti od papira i izvući papir. Posuti ga prah šećerom.
Seći kolač na kriške i poslužiti ga.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEDENO SRCE SA VIŠNjAMA: Čarobna kombinacija čokolade i višnje
06. 05. 2024. u 15:00

KINDER PINGVIN KOLAČ: Ukusniji od kupovnog, a deca će biti oduševljena ukusom
27. 04. 2024. u 17:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)