OD TRI VRSTE BRAŠNA, BIĆE SVEŽ I NEKOLIKO DANA: Hleb sa čia semenkama i lanom, kao izmišljen za savršeno jutro

Novosti online

07. 03. 2024. u 07:00

ZDRAV i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.

ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 400 g integralnog brašna
* 150 g speltinog brašna
* 100 g heljdinog brašna
* 2 kašike ulja
* 600 ml vode
* 1 kašika čia semena
* 2 kašike mlevenog lanenog semena
* po 2 kašike semenki suncokreta
* 1 kašika soli

 Dodatno: 

* 1 kašika sode bikarbone
* 1 kašika limunovog soka

Priprema:

U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama, ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka.

Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna.

Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni.

Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi.

Secite ohlađen hleb i služite. 👌

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti