OD TRI VRSTE BRAŠNA, BIĆE SVEŽ I NEKOLIKO DANA: Hleb sa čia semenkama i lanom, kao izmišljen za savršeno jutro
ZDRAV i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
Sastojci:
* 400 g integralnog brašna
* 150 g speltinog brašna
* 100 g heljdinog brašna
* 2 kašike ulja
* 600 ml vode
* 1 kašika čia semena
* 2 kašike mlevenog lanenog semena
* po 2 kašike semenki suncokreta
* 1 kašika soli
Dodatno:
* 1 kašika sode bikarbone
* 1 kašika limunovog soka
Priprema:
U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama, ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka.
Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna.
Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni.
Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi.
Secite ohlađen hleb i služite. 👌
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)