POSLASTICA KOJA BUDI SVA ČULA: Pusla sa višnjama
JEDNA kora ispečena u plehu podloga je za neiscrpne mogućnosti!
Sastojci:
* belanca, 30 g
* vanil šećer, ½ kesice
* skrobno brašno, 10 g
* limuntus, prstohvat
* umućena slatka pavlaka, 200 g
* oceđene višnje, 250 g
ZA PREMAZIVANjE:
* pavlaka za kuvanje, 100 ml
Priprema:
- Pleh dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje i papir nauljite kako se kora ne bi zalepila. Mikserom mutite belanca na srednjoj brzini, pa kad smesa postane penasta, dodajte limuntus i vanilin-šećer. Nastavite sa mućenjem većom brzinom i lagano dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Kad se smesa zgusne i postane svilenkasta, dodajte gustin i opet kratko izmiksajte. Špatulom rasporedite smesu i dobro poravnajte, pa pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, da kora dobije lepu svetlobraonkastu boju. Gotovu koru izvadite sa papirom i prevrnite je na drugi papir. Dok se kora hladi, umutite šlag i njime premažite ohlađenu koru. Rasporedite višnje, uvijte rolat i stavite ga u frižider. Od pavlake i čokolade napravite ganaš, ohladite ga i špricem dekorišite rolat pre serviranja.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)