KAKO DA ISPEČETE SAVRŠENU PROJU? Ispoštujte ove savete i više se nikada neće mrviti, ni biti suva

Novosti online

17. 03. 2024. u 19:00

AKO imate problem sa projom koja se mrvi ili je suva, poslušajte sledeće savete.

КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува

Foto Shutterstock

Umesto mekog žutog koristite grubo mleveno belo kukuruzno brašno

Grubo mleveno kukuruzno brašno jer ono sadrži klicu i ljusku, pa ćete dobiti ukus nalik mekanom hlebu od celog zrna. 

Belo kukuruzno brašno pravi se od istih delova biljke kao i žuto, ali ima finiji i suptilniji ukus. 

Obavezno dodajte i pšenično brašno

Ono je važno vezivo bez koga možete da dobijete suvu proju koja će se mrviti.

Dodajte pavlaku

Pavlaka omogućava "povezivanje" svih sastojaka. Dodajte i malo vanile u prahu da izbegnete kiselkast ukus.

Dodajte malo majoneza 

Možete da stavite komadić putera na vrh proje kad je izvadite iz rerne, ili malo majoneza, biće meka i neće se mrviti.

Pustite da proja odstoji pre pečenja

Obavezno ostavite proju da odstoji bar 10 minuta pre pečenja. 

Secite proju tek posle 15 minuta, nikako odmah iz rerne

Izbegnite sečenje čim izvadite proju iz rerne. Važno je da sačekate, zbog sredine proje koja se najkasnije ispeče, i da ne bi bila suva.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILA JE ZATOČENICA ZEMUNACA 9 MESECI: Ko je LJiljana Buha koju u seriji Sablja igra prelepa glumica?