ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione

Новости онлине

15. 03. 2024. u 21:00

Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima.

ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе

Foto: Shoutterstock

Sastojci:

  • 1 srednja glavica karfiola
  • 3 jajeta
  • 3 dl jogurta
  • 50 ml ulja
  • oko 350 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po ukusu soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 1 kašičica sveže mirođije
  • 1/2 kašičice belog bibera
  • 1 šargarepa
  • 150 g ćurećih prsa

  100 g kačkavalja                                                                                                                              Priprema:                                                                                                                                   Karfiol očistite, odvojite cvetove, operite  i stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Kada voda proključa, karfiol procedite, nalijte novom, vrućom vodom, posolite i kuvajte 10 minuta od kada voda ponovo proključa.

Izvadite ga iz vode i ostavite da se malo prohladi. Uključite rernu na 220 stepeni S i dok se rerna greje umutite jaja, posolite, dodajte ulje, jogurt, biber, opran i iseckan peršun i mirođiju, izrendanu šargarepu i iseckana prsa na kockice. Sve dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikaronom. Tepsiju prečnika 30 cm premažite uljem i pospite brašnom, ili obložite papirom za pečenje, pa izručite smesu. Preko poređajte cvetove karfiola i blago ih utisnute u testo. Pecite dok ne porumeni (oko 30 minuta), a po potrebi smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pred kraj pečenja izvadite pitu i pospite komadićima ili rendanim kačkavaljem i ostavite da se zapeče. 

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Vaseljenski patrijarh Vartolomej I i predsednik kompanije Tasyapı Emrulah Turanli: Vizija koja povezuje Istanbul i Srbiju