SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- oko 500 g bundeve
- 3-4 veća krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- muskatni oraščić (po želji)
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckati ili izmiksati u blenderu, a potom udinstati na malo ulja. Bundevu i krompir oljuštiti, narendati na krupno, a zatim dodati u šerpu i dinstati sa lukom podlivajući malko vode, tek toliko da ne zagori. Osoliti i pobiberiti po ukusu (ko voli može da doda malo muskatnog oraščića), pa dinstati 10-15 minuta. Šerpu sklonite sa šporeta da se udinstana smeša prohladi.
U međuvremenu pripremiti tanke kore za gibanicu. Bilo bi idealno da su prave domaće, ali ako ih niste razvlačili, mogu da prođu i kupovne.
Uzimati po dve kore, poprskati ih ili silikonskom četkicom premazati malo uljem, pa filovati dinstanom mešavinom bundeve i krompira. Tako filovane kore zaviti u pitu i ređati u tepsiju, koju ste prethodno premazali. Postupak ponavljati dokle god ima fila i kora.
Svaku zarolanu slanu pitu od bundeve i krompira premazati odgore uljem, pa tepsiju staviti u rernu da se pite peku.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
PITA MAFINI SA SIROM: Sprema se brzo, za razna posluženja (VIDEO)
11. 08. 2023. u 14:37
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)