POSNE KIFLICE PUNJENE POVRĆEM: Vazdušaste, lagane i zasitne domaće kiflice filovane posnim sastojcima

Новости онлине

05. 04. 2024. u 18:18

Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml jogurta
  • 1 kvasac 
  • 100 ml ulja 
  • 100 ml tople vode 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 paradajz
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk
  • 1 manja tikvica

Priprema:

U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte. 

Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte. 

Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 20-25 minuta. 

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub