POSNE KIFLICE PUNJENE POVRĆEM: Vazdušaste, lagane i zasitne domaće kiflice filovane posnim sastojcima
Mnogi ljudi se ustručavaju da prave domaće kiflice, jer misle kako im testo neće uspeti. Zato je bitno da imate dobar recept, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj. Ovako pripremljene kiflice možete da jedete i u toku posta.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml jogurta
- 1 kvasac
- 100 ml ulja
- 100 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 manja tikvica
Priprema:
U posudi pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer. Dobro sjedinite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim sipajte posni jogurt, ulje, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite glatko testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekaša dodajte seckani paradajz, papriku i tikvicu. Pržite dok povrće ne bude gotovo. Začinite po želji i promešajte.
Testo podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite u krug i isecite trouglove. Nafilujte povrćem i urolajte.
Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom, pa na svaku stavite parče margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 20-25 minuta.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
RUS KOME SE KLANjA CELA SEVERNA KOREJA: Da nije bilo njega Kim ne bi vladao - dao ruku za Velikog vođu (FOTO)
SKROMNI ruski seljak iz Sibira promenio je istoriju Severne Koreje. Dinastija Kim Jakovu Novičenku najviše duguje što je danas na vlasti.
05. 11. 2024. u 09:14
Komentari (0)