POSNE LISNATE KIFLICE: Sa punjenjem ili bez, vi birate

Tatjana Marković

07. 04. 2024. u 07:00

Ovo je jedan od onih posnih recepata za desetku.

ПОСНЕ ЛИСНАТЕ КИФЛИЦЕ: Са пуњењем или без, ви бирате

Foto: Printskrin Jutjub/ Domaći Recepti

Ako vam se jede testo, a ujedno imate i vremena da se tome posvetite i hoćete da imate šta da ponesete na neki vikend izlet, evo sjajne ideje – posne lisnate kiflice.

Sastojci za posne lisnate kiflice:

500 g brašna
250 ml kisele vode
40 g svežeg kvasca
60 ml ulja
50 g secera u prahu
1 vanilin šećer
1 kašičica soli
pola kesice praška za pecivo
125 g biljnog margarina
džem po izboru

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Priprema posnih lisnatih kiflica:

U vanglu sipajte malo mlake kisele vode, izmrvite kvasac i dodajte mu šećer. To razmutite, pa stavite dve kašičice brašna i ostavite da kvasac ukisne. Sipajte ostatak mlake kisele vode, ulje, so, pola od pripremljenje količine brašna prosejanog sa praškom za pecivo.

Mešajte varjačom, pa dodajte malo po malo ostatak brašna. Smesa ide na radnu površinu da je dobro umesite. Onda ćete odmah testo podeliti na šest jufkica, koje moraju da odstoje 30 minuta.

Margarin izvadite iz frižidera i podelite ga na pet delova. Svaku jufkicu razvijte i na nju narendati deo margarina, sem na poslednju, pa ih slažite jednu na drugu. Ostavite to sve da odmara 15 minuta, pa onaj de koji je bio dole okrenuti na gore.

Razvucite to u jedan veći krug debljine do 5 milimetara. Presecite na četiri dela, a svaki deo na šest trouglova.

Svaki trougao namažite džemom po želji i uvijte u kiflicu. Ređajte u pleh koji ste premazali margarinom. Pokrijte krpom i ostavite do sat vremena da narastu. Razmutite vodu i brašno, dodajte malo soli i premažite nadošle kiflice.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite 20-tak minuta na 200C. Pečene kiflice ponovo premažite rastopljenim margarinom.

Prijatno!

(Ona.rs)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom