DOMAĆE BAVARSKE KIFLICE: Mekane, ukusne, prosto neodoljive
BAVARSKE kiflice su savršene i bez bilo kakvih dodataka, a uvek im možete dodati još po koji sastojak da ih dodatno ulepšate.
Ovo je recept za svačiji ukus i sigurno ćete uživati u njemu.
Sastojci:
- 500g glatkog brašna
- 100g šećera
- 250g putera
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- malo narendane kore limuna
Priprema:
U jednu posudu pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer, so i malo narendane kore limuna. Dodajte puter, koji ćete prethodno iseći na kockice, pa pomešajte sa svim sastojcima. Kada dobijete smesu, ne brinite, ona treba da se mrvi.
Sada, dodajte jaja i zamesite glatko testo.
Ako je testo premekano, dodajte malo brašna. Oblikujte testo u loptu, umotajte ga prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.
Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini, tako da ima oblik pravouganoika, debljine oko pola centimetara. Testo isecite na trouglove, kao kada se spremaju i bilo koje druge kiflice. Ako želite da vam bavarske kiflice budu zanimljivije, možete na sredinu svakog trouglića staviti nešto slatko ili slano. Savijte trougliće počevši od šire strane, pa prema vrhu kako biste dobili oblik kifli.
Pecite kifle u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Izvadite kifle i ostavite da se malo ohlade na rešetki.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)