SLATKE ROLNICE OD CRVENOG VOĆA: Za slatki početak dana - Mekane i ukusne, nećete prestati da ih jedete
Domaćice često nemaju mnogo ideja šta da naprave za doručak ili večeru i zadovolje ukućane.

Foto: Shutterstock
Ipak, recept za rolnice sa jagodama ili crvenim voćem odmah će usvojiti, ali i prvom prilikom napraviti ovu magiju ukusa.
Sastojci:
- za testo:
- 1 komad kvasca
- 1 šolja mlake vode
- 150 g putera
- 1 šolja šećera
- 200 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
- 2 šolje vrele vode
- za nadev:
- 100 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 3 šolje crvenog voća (zamrznutog)
- rendana korica jednog limuna
- 1 kašičica gustina

Foto: Shutterstock
Priprema:
Komad kvasca otopite u čaši tople vode, promešajte i ostavite oko pet minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj činiji sipajte vrelu vodu, dodajte šećer i so pa kratko mutite. Ostavite da se ohladi. Potom sipajte polovinu količine brašna i mešajte špatulom dok ne dobijete glatko testo. Dodajte odstojali kvasac i rukom mesite dok se sve ne sjedini, a onda ubacite dva umućena jaja.
Kada ste sve to lepo umutili, onda dodajte i preostalo brašno i mutite mikserom još oko dva minuta. Vodite računa da imate odgovarajuću mutilicu na mikseru za testo.
Izvadite testo iz činije i mesite ga rukom na radnoj površini. Ako vam je testo još lepljivo, dodajte još brašna sve dok ne postane glatko. Vratite testo u podmazanu činiju i pokrijte krpom pa ostavite na toplom oko 30 minuta da se testo podigne.
U činiju pomešajte otopljeno voće, limunovu koricu i gustin pa promešajte.
Posle toga vremena, testo podelite na dva dela i na pobrašnjenoj površini razvaljajte testom prvo jedno pa drugo u pravougaoni oblik. Prvo nanesite otopljeni puter, pospite malo smeđi šećer i polovinu smese sa voćem. Nežno umotajte testo u dugu rolnu pa isecite na komade željene veličine.
Ređajte ih u podmazan pleh i ponovite sve i sa drugom polovinom testa i smesa.
Rolnice u plehu ostavite još oko sat vremena da se udvostruče pa ih onda pecite oko pola sata na 180 stepeni ili dok ne porumene. Unustrašnjost rolnica će biti mekana ali ne i gnjecava. Kada budu gotove, ostavite ih u plehu da se ohlade.
Možete napraviti glazuru i preliti preko rolnica.
(Ona)
Preporučujemo

PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19

PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)