SLATKE ROLNICE OD CRVENOG VOĆA: Za slatki početak dana - Mekane i ukusne, nećete prestati da ih jedete
Domaćice često nemaju mnogo ideja šta da naprave za doručak ili večeru i zadovolje ukućane.

Foto: Shutterstock
Ipak, recept za rolnice sa jagodama ili crvenim voćem odmah će usvojiti, ali i prvom prilikom napraviti ovu magiju ukusa.
Sastojci:
- za testo:
- 1 komad kvasca
- 1 šolja mlake vode
- 150 g putera
- 1 šolja šećera
- 200 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
- 2 šolje vrele vode
- za nadev:
- 100 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 3 šolje crvenog voća (zamrznutog)
- rendana korica jednog limuna
- 1 kašičica gustina

Foto: Shutterstock
Priprema:
Komad kvasca otopite u čaši tople vode, promešajte i ostavite oko pet minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj činiji sipajte vrelu vodu, dodajte šećer i so pa kratko mutite. Ostavite da se ohladi. Potom sipajte polovinu količine brašna i mešajte špatulom dok ne dobijete glatko testo. Dodajte odstojali kvasac i rukom mesite dok se sve ne sjedini, a onda ubacite dva umućena jaja.
Kada ste sve to lepo umutili, onda dodajte i preostalo brašno i mutite mikserom još oko dva minuta. Vodite računa da imate odgovarajuću mutilicu na mikseru za testo.
Izvadite testo iz činije i mesite ga rukom na radnoj površini. Ako vam je testo još lepljivo, dodajte još brašna sve dok ne postane glatko. Vratite testo u podmazanu činiju i pokrijte krpom pa ostavite na toplom oko 30 minuta da se testo podigne.
U činiju pomešajte otopljeno voće, limunovu koricu i gustin pa promešajte.
Posle toga vremena, testo podelite na dva dela i na pobrašnjenoj površini razvaljajte testom prvo jedno pa drugo u pravougaoni oblik. Prvo nanesite otopljeni puter, pospite malo smeđi šećer i polovinu smese sa voćem. Nežno umotajte testo u dugu rolnu pa isecite na komade željene veličine.
Ređajte ih u podmazan pleh i ponovite sve i sa drugom polovinom testa i smesa.
Rolnice u plehu ostavite još oko sat vremena da se udvostruče pa ih onda pecite oko pola sata na 180 stepeni ili dok ne porumene. Unustrašnjost rolnica će biti mekana ali ne i gnjecava. Kada budu gotove, ostavite ih u plehu da se ohlade.
Možete napraviti glazuru i preliti preko rolnica.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19

PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)