SLATKE ROLNICE OD CRVENOG VOĆA: Za slatki početak dana - Mekane i ukusne, nećete prestati da ih jedete
Domaćice često nemaju mnogo ideja šta da naprave za doručak ili večeru i zadovolje ukućane.

Foto: Shutterstock
Ipak, recept za rolnice sa jagodama ili crvenim voćem odmah će usvojiti, ali i prvom prilikom napraviti ovu magiju ukusa.
Sastojci:
- za testo:
- 1 komad kvasca
- 1 šolja mlake vode
- 150 g putera
- 1 šolja šećera
- 200 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
- 2 šolje vrele vode
- za nadev:
- 100 g putera
- 50 g smeđeg šećera
- 3 šolje crvenog voća (zamrznutog)
- rendana korica jednog limuna
- 1 kašičica gustina

Foto: Shutterstock
Priprema:
Komad kvasca otopite u čaši tople vode, promešajte i ostavite oko pet minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj činiji sipajte vrelu vodu, dodajte šećer i so pa kratko mutite. Ostavite da se ohladi. Potom sipajte polovinu količine brašna i mešajte špatulom dok ne dobijete glatko testo. Dodajte odstojali kvasac i rukom mesite dok se sve ne sjedini, a onda ubacite dva umućena jaja.
Kada ste sve to lepo umutili, onda dodajte i preostalo brašno i mutite mikserom još oko dva minuta. Vodite računa da imate odgovarajuću mutilicu na mikseru za testo.
Izvadite testo iz činije i mesite ga rukom na radnoj površini. Ako vam je testo još lepljivo, dodajte još brašna sve dok ne postane glatko. Vratite testo u podmazanu činiju i pokrijte krpom pa ostavite na toplom oko 30 minuta da se testo podigne.
U činiju pomešajte otopljeno voće, limunovu koricu i gustin pa promešajte.
Posle toga vremena, testo podelite na dva dela i na pobrašnjenoj površini razvaljajte testom prvo jedno pa drugo u pravougaoni oblik. Prvo nanesite otopljeni puter, pospite malo smeđi šećer i polovinu smese sa voćem. Nežno umotajte testo u dugu rolnu pa isecite na komade željene veličine.
Ređajte ih u podmazan pleh i ponovite sve i sa drugom polovinom testa i smesa.
Rolnice u plehu ostavite još oko sat vremena da se udvostruče pa ih onda pecite oko pola sata na 180 stepeni ili dok ne porumene. Unustrašnjost rolnica će biti mekana ali ne i gnjecava. Kada budu gotove, ostavite ih u plehu da se ohlade.
Možete napraviti glazuru i preliti preko rolnica.
(Ona)
Preporučujemo

PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19

PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00

"NOVOSTI" SAZNAJU: Nakon Litvanije, još jedna država zabranila prelet srpskog aviona do Moskve
NAKON Litvanije, i letonske vlasti zabranile su prelet srpskog aviona do Moskve u kome je trebalo da bude predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaju "Novosti".
06. 05. 2025. u 18:27

NEBENZJA ODUVAO LAŽNOG VISOKOG PREDSTAVNIKA ŠMITA, PA IZAŠAO IZ SALE: Neću da te slušam, nemaš pravo da govoriš!
U SAVETU bezbednosti Ujedinjenih nacija je u toku redovna polugodišnja sednica o situaciji u BiH na kojoj je ruski ambasador Vasilij Nebenzja izjavio je da Kristijan Šmit nema pravo da govori u ime međunarodne zajednice u Savetu bezbednost, a onda izašao iz sale ne želevši da ga sluša.
06. 05. 2025. u 17:03

MNOGI NE ZNAJU I drugi Oliverin muž bio je poznati GLUMAC i najveća ljubav njene koleginice: "Znala je da me voleo"
OVA nedelja posvećena je legendi domaćeg glumišta, Oliveri Marković. Čuvena umetnica rođena je 3. maja 1925. godine, a i danas nosi titulu jedna od najznačajnijih glumica srpske pozorišne i filmske scene. Tokom duge i plodne karijere, ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj umetnosti, ali i u emotivnim pričama koje su je pratile izvan reflektora.
07. 05. 2025. u 09:38
Komentari (0)