ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- Za prvi fil
- 1 jogurt
- 1 pavlaka
- 5 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 dl ulje
- Za drugi fil
- 500 g mleveno meso
- 2 glavice crni luk
- 4 čena belog luka
- biber
- suvi biljni začin
- origano
- mlevena začinska paprika
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlaku, jogurt i ulje. Dodajte bršno pomešano sa praškom za pecivo pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Sitno seckan crni i beli luk dinstajte dok ne omekša pa dodajte mleveno meso. Dinstajte 15 minuta, pa začinite i probajte da vidite, da li je dobro začinjeno. Podelite pakovanje kora na po 3 rolata od 4 kore. Prve dve kore premažite sa 2 pune kašike prvog fila. Zatim stavite treću koru, na nju rasporedite mleveno meso i uvijte u rolat. Ponovite postupak za sve rolate. Na kraju prelijte preko rolata ostatak prvog fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok kora ne porumeni i ne bude hrskava. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)