ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- Za prvi fil
- 1 jogurt
- 1 pavlaka
- 5 kašika šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 dl ulje
- Za drugi fil
- 500 g mleveno meso
- 2 glavice crni luk
- 4 čena belog luka
- biber
- suvi biljni začin
- origano
- mlevena začinska paprika
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte pavlaku, jogurt i ulje. Dodajte bršno pomešano sa praškom za pecivo pa mutite dok se sastojci ne sjedine. Sitno seckan crni i beli luk dinstajte dok ne omekša pa dodajte mleveno meso. Dinstajte 15 minuta, pa začinite i probajte da vidite, da li je dobro začinjeno. Podelite pakovanje kora na po 3 rolata od 4 kore. Prve dve kore premažite sa 2 pune kašike prvog fila. Zatim stavite treću koru, na nju rasporedite mleveno meso i uvijte u rolat. Ponovite postupak za sve rolate. Na kraju prelijte preko rolata ostatak prvog fila. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok kora ne porumeni i ne bude hrskava. Služite uz šolju jogurta ili prilog po želji.
(trpeza)

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)