POSNA I SLATKA, MORATE DA JE PROBATE: Pita sa grizom i suvim šljivama
U danima posta mnogo je kombinacija recepata koji će ulepšati vašu trpezu. Jedan od njih je i recept za pitu od griza i suvih šljiva.
Sastojci:
- 1 l vode
- 400 g šećera
- 300 g griza
- 2 kesice vanilin šećera
- oko 400 g suvih šljiva
- 200 g aronije
Priprema:
U litar hladne vode dodajte šećer, vanilin šećer i griz, pa postepeno zagrevajte uz stalno mešanje dok ne prokuva.
Ostavite smesu da se prohladi.
Koru za pitu premažite mešavinom ulja i vode.
Na kraj kore stavite ohlađenu smesu od griza. Po njoj poređajte iseckane suve šljive i svežu aroniju. Možete da koristite i višnje, po želji.
Urolajte koru i stavite je u podmazan pleh. Na isti način iskoristite sav materijal, pa kore isecite na parčiće željene veličine.
Ostatkom ulja i vode premažite kore po vrhu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)