POGAČICE OD KOPRIVE SA ČIA SEMENKAMA: Zdrav prolećni recept

Новости онлине

30. 04. 2024. u 07:00

Zdrave pogačice, a mekane i ukusne.

ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100g vrhova sveže koprive
  • 150g kukuruznog brašna
  • 15 g zobenog brašna (ili mlevenih ovsenih pahuljica)
  • 1 kašika suhog kvasca
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike čia semenki
  • 150ml mlake vode
  • 40ml maslinovog ulja
  • 10 kašika jogurta
  • 3 kašike svežeg kravljeg

Priprema:

Uberite listove sveže koprive (ne zaboravite koristiti rukavice prilikom branja). Koprivu operite pod mlazom i  kuvajte je u vreloj vodi 5 minuta.

 Kuvanu koprivu ocedite, ohladite i sitno narežite.

U većoj posudi pomešajte suve sastojke, dodajte tečne, sir i naseckanu koprivu pa umesite testo. Dobićete vrlo mekano testo.

 Pustite da testo odstoji pola sata prekriveno krpom.

 Testo vadite kašikom i mokrim dlanovima oblikujte malo veće kuglice, a zatim ih spljoštite u obliku kruga. Tako dobijene pogačice stavljajte na masni papir u tepsiju. Svaku pogačicu premažite vodom i posipajte  semenkama. 

 Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta.

 Izvadite iz rerne, malo ohladite i poslužite!

Pogačice možete poslužiti  uz neki ukusni i zdravi namaz ili uz kefir i jogurt.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca