POGAČICE OD KOPRIVE SA ČIA SEMENKAMA: Zdrav prolećni recept
Zdrave pogačice, a mekane i ukusne.
Sastojci:
- 100g vrhova sveže koprive
- 150g kukuruznog brašna
- 15 g zobenog brašna (ili mlevenih ovsenih pahuljica)
- 1 kašika suhog kvasca
- 1 kašičica himalajske soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike čia semenki
- 150ml mlake vode
- 40ml maslinovog ulja
- 10 kašika jogurta
- 3 kašike svežeg kravljeg
Priprema:
Uberite listove sveže koprive (ne zaboravite koristiti rukavice prilikom branja). Koprivu operite pod mlazom i kuvajte je u vreloj vodi 5 minuta.
Kuvanu koprivu ocedite, ohladite i sitno narežite.
U većoj posudi pomešajte suve sastojke, dodajte tečne, sir i naseckanu koprivu pa umesite testo. Dobićete vrlo mekano testo.
Pustite da testo odstoji pola sata prekriveno krpom.
Testo vadite kašikom i mokrim dlanovima oblikujte malo veće kuglice, a zatim ih spljoštite u obliku kruga. Tako dobijene pogačice stavljajte na masni papir u tepsiju. Svaku pogačicu premažite vodom i posipajte semenkama.
Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne, malo ohladite i poslužite!
Pogačice možete poslužiti uz neki ukusni i zdravi namaz ili uz kefir i jogurt.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)