USKRŠNJE PECIVO U OBLIKU ŠARGAREPE: Ukućani neće odoleti ukusu, odmah će nestati sa trpeze

Novosti online

02. 05. 2024. u 07:00

Mi vam predlažemo da za svečnu uskršnju trpezu poslužite pecivo u obliku šargarepe koje mogu da naprave i početnici u kuhinji.

УСКРШЊЕ ПЕЦИВО У ОБЛИКУ ШАРГАРЕПЕ: Укућани неће одолети укусу, одмах ће нестати са трпезе

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 10 šargarepi 
  • 1 jaje 
  • 300 g krem sira 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:

Lisnato testo odmrznite, pa malo oklagijom razvucite. Isecite na tanke trake. Svaku šargarepu oljuštite, pa obmotajte traku od testa oko šargarepe. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°S oko 15 minuta. 

Izvadite šargarepe iz testa, pa ih izrendajte. Zatim ih dodajte u krem sir, pa posolite i promešajte. Sve lepo sjedinite i napunite testo. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SA NJIM JE NEMOGUĆE BITI PRIJATELJ, ALI NISMO NI NEPRIJATELJI: Đoković šokirao svet pričom o Rafi Nadalu