KROMPIRUŠA: Pita kakvu još niste probali
Mnogi smatraju da najbolju pitu od krompira prave u Bosni. Naravno, posebno je ukusna od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za "razvlačenje" kora, u obzir dolazi i recept sa onima koje možete da kupite u prodavnici.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompir
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte.
Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite.
Odvojite po tri kore sa strane.
Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge.
Na treću, na duži kraj, rasporedite fil.
Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.
Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal.
Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
Krompirušu prekrijte folijom bar desetak minuta pre služenja.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNA BAKLAVA SA VIŠNjAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
27. 05. 2024. u 15:00
PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
23. 05. 2024. u 08:00
VUČIĆ PRVI PUT JAVNO OTKRIO: Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Njujorka i govorio o miru između Ukrajine i Rusije.
26. 09. 2024. u 20:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
STANjE I DALjE NESTABILNO: Evo ko će zameniti Sašu Popovića u Zvezdama Granda
Žiri ostaje u istom sastavu, ali će sada biti pred većim izazovom...
26. 09. 2024. u 19:20
Komentari (0)