LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu
Starinski recept za lenju pitu sa trešnjama, jedan od najukusnijih kolača je sve što vam je potrebno da ulepšate ove prolećne dane.
Zapišete ga, ili sačuvajte na svom telefonu - za dane opuštanja i uživanja. Umesto trešanja, možete da stavite višnje, jabuke, dunje, šljive, voće našeg podneblja.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (od 2 dcl)
- 2 kesice vanil šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 g očišćenih trešanja
- 2 kašike griza
Priprema:
Umutite jaja i šećer, a potom dodajte ulje, jogurt i vanil šećer. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa umutite i preručite na pleh. Očišćenje trešnje stavljajte na vrh testa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12
SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji
04. 06. 2024. u 17:00
NOVOPAZARSKE MANTIJE SA SIROM I SPANAĆEM: Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa
03. 06. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)