BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka
UMESITE domaći somun od samo tri sastojka, koji se pravi za manje od pola sata.
Potrebni su vam grčki jogurt, brašno i prašak za pecivo. Ukoliko volite somune, možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za italijanski somun. Evo i kako da napravite domaći somun od samo tri sastojka.
Sastojci:
285 g punomasnog grčkog jogurta
1 prašak za pecivo
Recept za domaći somun
u velikoj posudi pomešajte jogurt, brašno i prašak za pecivo, dok ne dobijete glatko testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Podeliti na 4 jednaka dela.
Svaki komad testa razvaljajte na oko 20 cm u prečniku, koristeći dosta brašna da se spreči lepljenje ili kidanje.
Pecite somun u suvom tiganju na srednje jakoj vatri 2-4 minuta sa obe strane.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
OSUĐENA NACI BAKA (95): Uporno negirala Holokaust - tvrdila da je Aušvic bio radni logor
SUD u Hamburgu osudio je 95-godišnju ženu na zatvorsku kaznu od skoro godinu i po dana zbog istrajnog negiranja Holokausta.
27. 06. 2024. u 09:21
Komentari (0)