BRZO SE PRAVI, A ODLIČNOG JE UKUSA: Domaći somun od samo tri sastojka

Tatjana Marković

23. 06. 2024. u 07:00

UMESITE domaći somun od samo tri sastojka, koji se pravi za manje od pola sata.

БРЗО СЕ ПРАВИ, А ОДЛИЧНОГ ЈЕ УКУСА: Домаћи сомун од само три састојка

Foto Shutterstock

Potrebni su vam grčki jogurt, brašno i prašak za pecivo. Ukoliko volite somune, možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za italijanski somun. Evo i kako da napravite domaći somun od samo tri sastojka.

Sastojci:

285 g punomasnog grčkog jogurta
125 g višenamenskog brašna
1 prašak za pecivo

Recept za domaći somun

u velikoj posudi pomešajte jogurt, brašno i prašak za pecivo, dok ne dobijete glatko testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu. Podeliti na 4 jednaka dela.

Svaki komad testa razvaljajte na oko 20 cm u prečniku, koristeći dosta brašna da se spreči lepljenje ili kidanje.

Pecite somun u suvom tiganju na srednje jakoj vatri 2-4 minuta sa obe strane.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom