OVO SIGURNO JOŠ NISTE JELI: Slatke kiflice sa ratlukom
Mekane, vazdušaste, ove kiflice se prave sa ratlukom uz dodatak mleka i super su za proslave.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 42 g živog kvasca
- 60 ml ulja
- 200 g ratluka
- 400 ml mleka
- limunova kora od 1 limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Pomešajte 1 kašiku šećera, 3 kašike brašna i kvasac sa 200 ml mleka i ostavite po strani. Za to vreme prosejte brašno. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte preostalo mleko, koricu 1 limuna, vanilin šećer i penasti kvasac. Dobro promešajte i počnite da dodajete brašno.
Zamesiti testo i ostaviti oko 1 sat dok se ne udvostruči. Podeliti testo na četiri loptice. Svaku loptu razvaljajte i isecite na 8 identičnih trouglova. Na široku ivicu stavite parče ratluka i urolajte.
Slatke kiflice sa ratlukom sigurno do sada niste probali. Svi sastojci su uobičajeni, ali dobijate vrlo lagano pecivo u kome će svi uživati.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)