RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu

Novosti online

10. 07. 2024. u 07:00

DOMAĆA pogača bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak.

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину

Foto: Shutterstock

Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus.

Sastojci:

500 g brašna

200 g parmezana
50 g feta sira
100 g polutvrdog sira
100 putera
1 prašak za pecivo
25 g pivskog kvasca
100 ml punomasnog mleka
5 jaja
8 g soli

Recept za domaću pogaču sa tri vrste sira:

Za pogaču prvo prosejte brašno, pomešajte sa praškom za pecivo i promešajte. Nakon toga ubacite u smesu puter, mleko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmešajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mestu. Nakon toga ponovo izmesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a pre serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.

(Krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi