SAVRŠENE ZA DORUČAK, ILI DODATAK JELU: Aromatične pogačice sa sirom i začinskim biljem

Novosti online

14. 07. 2024. u 07:00

POGAČICE sa sirom i začinskim biljem su klasika kojoj nećete odoleti, a brzo su gotove.

САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем

Foto Shutterstock

Sastojci:

340 g brašna

1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
Prstohvat bibera
¼ kašičice kajenskog bibera
85 g neslanog putera
1 kašika sveže seckanog mešanog bilja (kao što su ruzmarin, majčina dušica i vlašac)
140 g tvrdog sira, krupno narendanog
1 srednje jaje
170 ml mlaćenice

Za preliv

30 g tvrdog sira, krupno narendanog

½ kašike sveže seckanog bilja (poput majčine dušice i vlašca)
1 srednje jaje

Recept za pogačice sa sirom i mešanim biljem

Zagrejte rernu na 200°C i pospite tepsiju za pečenje brašnom. Brašno, prašak za pecivo, so, biber i kajensku so mešajte dok se ne sjedine, pa dodajte puter i ponovo dobro izmešajte dok semsa ne počen da liči na prezle. Prebacite u činiju, a zatim umešajte 1 kašiku začinskogbilja i 140 g rendanog sira.

Umutite jaje i mlaćenicu u bokalu, a zatim napravite udubljenje u sredini mešavine brašna i sipajte mokru smesu. Mešajte nožem ili lopaticom da dobijete meko testo za pogačice sa sirom i začinskim biljem.

Prebacite testo na malo pobrašnjenu površinu i nežno ga razvucite na 2,5 cm debljine. Koristite sekač za pecivo da isecite 9 pogačica i stavite ih na pleh za pečenje. Pomešajte sir i začinsko bilje za preliv, pa svaki korpicu premažite umućenim jajetom i pospite sirom i začinskim biljem.

Pecite pogačice 12 minuta dok ne porumene, a zatim ohladite na rešetki.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)