SAVRŠENE ZA DORUČAK, ILI DODATAK JELU: Aromatične pogačice sa sirom i začinskim biljem
POGAČICE sa sirom i začinskim biljem su klasika kojoj nećete odoleti, a brzo su gotove.
Sastojci:
340 g brašna
1 kašičica soli
Prstohvat bibera
¼ kašičice kajenskog bibera
85 g neslanog putera
1 kašika sveže seckanog mešanog bilja (kao što su ruzmarin, majčina dušica i vlašac)
140 g tvrdog sira, krupno narendanog
1 srednje jaje
170 ml mlaćenice
Za preliv
30 g tvrdog sira, krupno narendanog
½ kašike sveže seckanog bilja (poput majčine dušice i vlašca)
1 srednje jaje
Recept za pogačice sa sirom i mešanim biljem
Zagrejte rernu na 200°C i pospite tepsiju za pečenje brašnom. Brašno, prašak za pecivo, so, biber i kajensku so mešajte dok se ne sjedine, pa dodajte puter i ponovo dobro izmešajte dok semsa ne počen da liči na prezle. Prebacite u činiju, a zatim umešajte 1 kašiku začinskogbilja i 140 g rendanog sira.
Umutite jaje i mlaćenicu u bokalu, a zatim napravite udubljenje u sredini mešavine brašna i sipajte mokru smesu. Mešajte nožem ili lopaticom da dobijete meko testo za pogačice sa sirom i začinskim biljem.
Prebacite testo na malo pobrašnjenu površinu i nežno ga razvucite na 2,5 cm debljine. Koristite sekač za pecivo da isecite 9 pogačica i stavite ih na pleh za pečenje. Pomešajte sir i začinsko bilje za preliv, pa svaki korpicu premažite umućenim jajetom i pospite sirom i začinskim biljem.
Pecite pogačice 12 minuta dok ne porumene, a zatim ohladite na rešetki.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)