SAVRŠENE ZA DORUČAK, ILI DODATAK JELU: Aromatične pogačice sa sirom i začinskim biljem
POGAČICE sa sirom i začinskim biljem su klasika kojoj nećete odoleti, a brzo su gotove.
Sastojci:
340 g brašna
1 kašičica soli
Prstohvat bibera
¼ kašičice kajenskog bibera
85 g neslanog putera
1 kašika sveže seckanog mešanog bilja (kao što su ruzmarin, majčina dušica i vlašac)
140 g tvrdog sira, krupno narendanog
1 srednje jaje
170 ml mlaćenice
Za preliv
30 g tvrdog sira, krupno narendanog
½ kašike sveže seckanog bilja (poput majčine dušice i vlašca)
1 srednje jaje
Recept za pogačice sa sirom i mešanim biljem
Zagrejte rernu na 200°C i pospite tepsiju za pečenje brašnom. Brašno, prašak za pecivo, so, biber i kajensku so mešajte dok se ne sjedine, pa dodajte puter i ponovo dobro izmešajte dok semsa ne počen da liči na prezle. Prebacite u činiju, a zatim umešajte 1 kašiku začinskogbilja i 140 g rendanog sira.
Umutite jaje i mlaćenicu u bokalu, a zatim napravite udubljenje u sredini mešavine brašna i sipajte mokru smesu. Mešajte nožem ili lopaticom da dobijete meko testo za pogačice sa sirom i začinskim biljem.
Prebacite testo na malo pobrašnjenu površinu i nežno ga razvucite na 2,5 cm debljine. Koristite sekač za pecivo da isecite 9 pogačica i stavite ih na pleh za pečenje. Pomešajte sir i začinsko bilje za preliv, pa svaki korpicu premažite umućenim jajetom i pospite sirom i začinskim biljem.
Pecite pogačice 12 minuta dok ne porumene, a zatim ohladite na rešetki.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)