RECEPT ZA DOMAĆE PERECE: Slane perece bolje nego iz pekare
Mirisne, mekane i neverovatno ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 ½ kašičice aktivnog suvog kvasca, jedno pakovanje
- 250 ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- 2 kašike neslanog putera, rastopljenog
- 2 kašičice soli
- 750 g višenamenskog brašna
- 500 ml vode
- 8 kašika sode bikarbone
- 2 kašike krupne soli
- 12 kašika neslanog putera, rastopljenog
Priprema:
Za ovo domaće pecivo prvo zagrejte rernu na 240 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer u posudi. Mešajte smesu kukom na mikseru za testo. Umešajte so i rastopljeni puter. Dodajte 125 g brašna i promešajte, pa nastavite da dodajete ostatak brašna malo po malo, dok testo ne postane lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna. Mesite testo 5 minuta i formirajte loptu.
Vratite testo u posudu i ostavite da odstoji 15 minuta. Dok se testo odmara, pripremite vodu od sode bikarbone. U tiganju prokuvajte 250 ml vode zajedno sa sodom bikarbonom. Nakon što se soda bikarbona rastvori, sklonite smesu sa vatre i sipajte u šerpu. Izvadite testo iz posude i isecite na 8 delova. Svaki deo izvaljajte između ruku u oblik dugačke kobasice. Oblikujte je u perecu i stavite u vodu sa sodom bikarbonom na 2 minuta. Stavite na lim za pečenje. Nastavite da valjate i oblikujete druge perece i stavljate ih u vodu sa sodom bikarbonom. Pecite perece 8-9 minuta ili dok ne porumene. Nakon vađenja iz rerne, obilno premažite otopljenim puterom i pospite krupnom solju.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PUTIN PRIHVATIO PREKID VATRE NA 30 DANA UZ JEDAN USLOV: "Primirje bi odgovaralo Ukrajini, ruske snage u ofanzivi na svim delovima fronta"
RUSKI predsednik Vladimir Putin rekao je danas na konferenciji za medije sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom da Rusija pristaje na prekid vatre sa Ukrajinom na 30 dana, ali samo ako ono dovede do dugoročnog mira.
13. 03. 2025. u 16:53 >> 17:05

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

TRAMPOVA UNUKA JE PRAVA SENZACIJA: Najskromnija i najlepša u porodici, bavi se neobičnim sportom (FOTO)
IAKO obično najviše pažnje privlače deda, baka i tetka Ivanka, kada se našla na bini pored Donalda trampa tokom pobedničkog govora nakon izbora svi su primetili lepu Kai, u sjajnoj, šljokičastoj haljini.
13. 03. 2025. u 15:53
Komentari (0)