LETNJA PITA SA VIŠNJAMA: Klasik bez mane, po starom receptu iz bakine kuhinje
Ako volite lenju pitu sa jabukama, ovu sa višnjama ćete obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećer
- kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 800 g višanja
- 2-3 kašike griza
- 200 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite belanca, pa postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte šećer, ulje, jogurt a potom i brašno pomešano sa praškom za pecivo, dok ne dobijete mekano testo. Ocedite višnje od soka. Dodajte griz. Polovinu smese izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Zatim nanesite fil od višanja. Sipajte drugu polovinu smese za testo preko fila. Pecite kolač do kraja. Kada se prohladi, secite ga na kocke. Na kraju, obilno pospite prah šećerom. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
12. 07. 2024. u 14:51

PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
12. 07. 2024. u 07:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)