RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti

Novosti online

17. 07. 2024. u 16:00

Mekane pogačice sa ovsom se peku u tiganju bez ulja i vrlo su izdašne.

РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g ovsa
  • 2 jajeta
  • 3 g instant kvasca
  • 12 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 300 g višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Za mekane pogačice sipajte ovsene pahuljice u jednu činiju, i ubacite dva jajeta. Dodajte u smesu i instant kvasac, šećer i mleko, i sve dobro izmešajte. Ostavite da se natapa 10 minuta. Nakon toga ubacite brašno u smesu i pola kašičice soli. Mešajte da biste napravili testo i dobro ga umesite rukama, barem dva minuta.

Oblikujte loptu od testa i izravnajte je oklagijom do 1 cm debljine. Čašom iz testa izdvojite manje komade u obliku kruga. Poređajte male komade testa na pleh i prekrijte najlonskom folijom. Dizanje traje oko 90 minuta.

Ubacite ih u tiganj na malu temperaturu, poklopite i ostavite ih da se peku pet minuta. Nakon pet minuta ih okrenite, opet poklopite i pustite da se peku još pet minuta. Opet ih otklopite i okrećite dok ne dobiju braonkastu boju. Servirajte i uživajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)