SOČNI I NEODOLJIVI: Trouglići sa sirom i šunkom kakve još niste probali
Trouglovi od lisnatog testa sa šunkom i sirom su idealan izbor za laganu užinu, doručak ili večeru, a prave se vrlo jednostavno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 lista lisnatog testa
- 30 g senfa
- 280 g šunke, tanko isečene
- 100 g kačkavalja, rendanog
- 1 jaje
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Za trouglove od lisnatog testa prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvucite listove lisnatog testa na kvadrate. Isecite svaki list na četiri kvadrata. Na svaki kvadrat rasporedite ½ kašičice senfa, izbegavajući ivice. Stavite po kašiku šunke i kašiku iseckanog sira na ugao svakog kvadrata. Preklopite suprotni ugao svakog lisnatog testa da prekrije fil. Ovo će formirati trougao.
Pritisnite ivice viljuškom. U malu posudu dodajte jaje, 1 kašiku vode i beli luk u prahu. Umutite pa iskoristite da premažete trouglove. Prebacite trouglove na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20-25 minuta. Izvadite i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)