HLEB SA SPANAĆEM I FETA SIROM: Oduševiće vas svojom mekoćom i savršeno uklopljenim ukusima
Možete ga jesti za doručak, užinu, večeru, kada god poželite.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 40 ml ulja
- 280 g spanaća, grubo iseckanog
- 2 vlašca, iseckana
- 2 jajeta, lagano umućena
- 95 g kefira
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 140 g feta sira, izmrvljenog
- 2 kašike mirođije, seckane
- 60 g iseckanog mocarela sira
Priprema:
Kako biste napravili ovaj hleb, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrejte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo seckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.
U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promešajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite testo u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HLEB OD OVSENIH PAHULjICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema
30. 07. 2024. u 07:00

RECEPT ZA DOMAĆI BAGET: Mekan i mirisan, lepši je od onog iz pekare
26. 07. 2024. u 18:00

DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00

KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)