HLEB SA SPANAĆEM I FETA SIROM: Oduševiće vas svojom mekoćom i savršeno uklopljenim ukusima
Možete ga jesti za doručak, užinu, večeru, kada god poželite.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 40 ml ulja
- 280 g spanaća, grubo iseckanog
- 2 vlašca, iseckana
- 2 jajeta, lagano umućena
- 95 g kefira
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 140 g feta sira, izmrvljenog
- 2 kašike mirođije, seckane
- 60 g iseckanog mocarela sira
Priprema:
Kako biste napravili ovaj hleb, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrejte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo seckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.
U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promešajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite testo u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HLEB OD OVSENIH PAHULjICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema
30. 07. 2024. u 07:00

RECEPT ZA DOMAĆI BAGET: Mekan i mirisan, lepši je od onog iz pekare
26. 07. 2024. u 18:00

DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00

KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)