HLEB SA SPANAĆEM I FETA SIROM: Oduševiće vas svojom mekoćom i savršeno uklopljenim ukusima
Možete ga jesti za doručak, užinu, večeru, kada god poželite.
Sastojci:
- 40 ml ulja
- 280 g spanaća, grubo iseckanog
- 2 vlašca, iseckana
- 2 jajeta, lagano umućena
- 95 g kefira
- 190 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 140 g feta sira, izmrvljenog
- 2 kašike mirođije, seckane
- 60 g iseckanog mocarela sira
Priprema:
Kako biste napravili ovaj hleb, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrejte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo seckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.
U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promešajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite testo u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEB OD OVSENIH PAHULjICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema
30. 07. 2024. u 07:00
RECEPT ZA DOMAĆI BAGET: Mekan i mirisan, lepši je od onog iz pekare
26. 07. 2024. u 18:00
DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00
KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00
OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!
NA osnovu svih dosadašnjih ekskluzivnih informacija o pozadini tzv. ekoloških protesta, koje su se sve do jedne pokazale kao potpuno tačne, sklopljen je precizan mozaik rušilačkih planova opozicije i njihovih stranih mentora, tempiran za 10. avgust, čiji je krajnji cilj fizička likvidacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
08. 08. 2024. u 00:11
SMRTONOSNA ZARAZA SE ŠIRI SVETOM: Stručnjaci u panici, u planu sazivanje komiteta za hitne slučajeve
SLUČAJEVI smrtonosnog soja majmunskih boginja potvrđeni su u četiri zemlje u Africi, što je dovelo do uzbune među zdravstvenim zvaničnicima širom sveta.
08. 08. 2024. u 17:10
HOROR Devojčici ajkula odgrizla nogu: "To što se desilo je veoma RETKO i neuobičajeno"
"ŽELIM da naglasim da je to nešto što je veoma retko."
09. 08. 2024. u 20:56
Komentari (0)