RECEPT ZA SOČNI HLEB SA TIKVICAMA: Danima ostane svež i mekan
Hleb sa tikvicama možete da jedete sam ili uz neki slatki namaz po želji.
Sastojci:
- 380 g višenamenskog brašna,
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica morske soli
- 60 g šećera
- 125 ml ulja
- 3 velika jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 380 g rendanih tikvica
- 130 g seckanih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 160° i namažite dve manje tepsije za hleb. U velikoj posudi umutite brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj velikoj posudi umutite šećer, ulje, jaja i vanilu. Dodajte rendane tikvice i mešajte da se sjedine. Pomešajte sastojke.
Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Ubacite orahe.
Podeliti testo između pripremljenih tepsija i dodatno pospite orasima. Pecite 40 do 55 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi, secite i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEB OD OVSENIH PAHULjICA I JOGURTA: Lagan i zdrav hleb koji se brzo sprema
30. 07. 2024. u 07:00
RECEPT ZA DOMAĆI BAGET: Mekan i mirisan, lepši je od onog iz pekare
26. 07. 2024. u 18:00
DOMAĆI HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA: Nema ničeg lepšeg od domaćeg hleba
25. 07. 2024. u 20:00
KURSKA KLANICA: Ukrajinci se sakrili u kuću, a onda su Rusi udarili svom snagom (VIDEO)
PAKLENE borbe vode se u Kurskoj oblasti u Rusiji gde su ukrajinske snage 6. avgusta pokrenule veliku ofanzivu na neprijateljskoj teritoriji.
14. 08. 2024. u 10:26
RUSIJA ŽESTOKO NAPADNUTA TOKOM NOĆI: Eksplozije kod baze gde poleću migovi sa moćnim "kinžalima" (VIDEO)
VORONjEŠKU i Kursku oblast u Rusiji sinoć su napale bespilotne letelice i rakete, a jutros je usledio napad i na Nižnjenovgorodsku oblast, prenosi Ukrajinska pravda.
14. 08. 2024. u 08:35
OD NjE NIŠTA NIJE OSTALO Srušena vila Dejana Bodiroge, meštani žale: "Šteta, bila je jedna od lepših"
" UJUTRU, prva slika po buđenju nam je more"
15. 08. 2024. u 15:47
Komentari (0)