NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Lako se prave, a meke kao duša
Posne krofne mogu biti ukusnije od običnih, ali samo ako se spreme po ovom receptu.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 40 g kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- malo mlake vode
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 300 ml mlake vode
- 200 ml kisele vode
- korica limuna
- 1 mala kašika soli
Priprema:
U činiju sipati kvasac, šećer, brašno i vodu i sve dobro promešati. Dodati vanilin šećer, ulje i 300 ml vode i kiselu vodu, koricu limuna i promešati. Dodavati brašno i mesiti testo i dodati so. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući testo, pa čašom vaditi krofne i ostaviti ih da odstoje oko 15 minuta. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne porumene. Posuti šećerom u prahu.
(Still)
Preporučujemo

SOČNI I NEODOLjIVI: Trouglići sa sirom i šunkom kakve još niste probali
06. 08. 2024. u 12:00

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

VANREDNA SITUACIJA, NAPADNUT TAKMIČAR: "Dignuto" 1.300 policajaca, počeli neredi - eho rata na ulicama Bazela (FOTO)
KAKO bi obezbedile sigurnost tokom Evrovizije, u svetlu povećanog rizika od terorističkih akcija, švajcarske vlasti su angažovale više od 1.300 policajaca, uz dodatne snage iz švajcarske vojske, kao i iz susednih zemalja - Nemačke i Francuske.
12. 05. 2025. u 15:25 >> 16:10
Komentari (0)