SVI ĆE IH RADO JESTI: Rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa, idealne za doručak, večeru, pa čak i užinu
ROLNICE od lisnatog testa i mlevenog mesa su izvrsne za večeru ili užinu, a gurmani će ih rado jesti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
230 g tikvica, očišćenih
230 g mlevenog mesa
220 g prezli
30 g sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
1 kašika sitno narendane limunove kore
2 kašičice mlevenog semena komorača
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mlevene paprike
1 veliko jaje
1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, odmrznite ga.
Recept za brzinske rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa:
Za rolnice od lisnatog testa prvo narendajte očišćene tikvice i beli luk na sitne rupice, u veliku činiju. Dodajte mleveno svinjsko meso, prezle, sitno seckani peršun, dve kašike ulja, sitno narendanu limunovu koru, kašičice semena komorača,so, biber, beli luk u prahu i mlevenu papriku. Umutiti jedno veliko jaje u maloj posudi, pa odvojte dve kašike jajeta na stranu. Dodajte preostalo jaje u mešavinu mesa i snažno mešajte dok se sve ne sjedini.

Foto Shutterstock
Odvijte listove odmrznutog lisnatog testa. Ako koristite pakovanje sa samo 1 listom testa, presecite ga po dužini i razvaljajte svaku polovinu na lagano pobrašnjenoj površini. Na jedan list kašikom stavite polovinu mešavine mesa na oko 2 cm od ivica testa. Umotajte testo u oblik kobasice, po dužini peciva. Pređite palcem duž šava da biste zalepili ivice i jedan kraj testa zatvorite. Stavite rolnu šavom nadole, na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim listom testa i mešavinom mesa. Ohladite, nepokriveno, najmanje 30 minuta do 2 sata u frižideru.
Stavite rešetku u donju trećinu rerne i zagrejati na 190°. Premažite rolne kobasice jajetom koje ste odvojili. Nožem napravite rezove na vrhu testa. Svaku rolnu isecite na 6 delova da dobijete ukupno 12. Ravnomerno poređajte na pleh i pecite dok se rolnice ne naduvaju i ne porumene, 30–40 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 176° i nastavite da pečete dok ne porumeni, 15-20 minuta duže. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)