SVI ĆE IH RADO JESTI: Rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa, idealne za doručak, večeru, pa čak i užinu

Novosti online

26. 08. 2024. u 07:00

ROLNICE od lisnatog testa i mlevenog mesa su izvrsne za večeru ili užinu, a gurmani će ih rado jesti.

СВИ ЋЕ ИХ РАДО ЈЕСТИ: Ролнице од лиснатог теста и млевеног меса, идеалне за доручак, вечеру, па чак и ужину

Foto Shutterstock

Sastojci:

230 g tikvica, očišćenih

1 mali beli luk, presečen na pola
230 g mlevenog mesa
220 g prezli
30 g sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
1 kašika sitno narendane limunove kore
2 kašičice mlevenog semena komorača
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mlevene paprike
1 veliko jaje
1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, odmrznite ga.

Recept za brzinske rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa:

Za rolnice od lisnatog testa prvo narendajte očišćene tikvice i beli luk na sitne rupice, u veliku činiju. Dodajte mleveno svinjsko meso, prezle, sitno seckani peršun, dve kašike ulja, sitno narendanu limunovu koru, kašičice semena komorača,so, biber, beli luk u prahu i mlevenu papriku. Umutiti jedno veliko jaje u maloj posudi, pa odvojte dve kašike jajeta na stranu. Dodajte preostalo jaje u mešavinu mesa i snažno mešajte dok se sve ne sjedini.

Foto Shutterstock

Odvijte listove odmrznutog lisnatog testa. Ako koristite pakovanje sa samo 1 listom testa, presecite ga po dužini i razvaljajte svaku polovinu na lagano pobrašnjenoj površini. Na jedan list kašikom stavite polovinu mešavine mesa na oko 2 cm od ivica testa. Umotajte testo u oblik kobasice, po dužini peciva. Pređite palcem duž šava da biste zalepili ivice i jedan kraj testa zatvorite. Stavite rolnu šavom nadole, na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim listom testa i mešavinom mesa. Ohladite, nepokriveno, najmanje 30 minuta do 2 sata u frižideru.

Stavite rešetku u donju trećinu rerne i zagrejati na 190°. Premažite rolne kobasice jajetom koje ste odvojili. Nožem napravite rezove na vrhu testa. Svaku rolnu isecite na 6 delova da dobijete ukupno 12. Ravnomerno poređajte na pleh i pecite dok se rolnice ne naduvaju i ne porumene, 30–40 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 176° i nastavite da pečete dok ne porumeni, 15-20 minuta duže. Servirajte i uživajte.

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROR: Aleksandar (39) bacio ženu i bebu kroz prozor, Milena (36) i dete ostali na mestu mrtvi - nezapamćena tragedija u Moskvi