NEĆETE JESTI NIŠTA SLAĐE I UKUSNIJE: Recept za američke krofne
Recept za američke krofne od kiselog testa, savršen je za one koji su počeli da eksperimentišu sa pravljenjem sopstvenog startera, što je poslednjih godina veliki hit među ljubiteljima peciva.
Sastojci:
Za krofne
- 60 ml mleka
- 50 g šećera
- 60 g maslaca
- 160 ml startera
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 360 g brašna
Za glazuru
- 60 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike mleka
Priprema:
Zagrejte mleko, šećer i maslac u malom loncu dok se maslac ne otopi. Ostavite da se malo ohladi jer starter ne sme da ide u vruće.
U toplu smesu mleka, šećera i maslaca umešajte starter, so i jaja i mešajte električnom mešalicom, ne prebrzo, dok se sve ne sjedini.
Dodajte većinu brašna, a zatim mesite nastavcima za testo srednjom do srednje niskom brzinom 4-5 minuta dok ne dobijete lepljivo testo. Ostavite da testo odstoji 10 minuta pa dodajte ostavljenu kašiku brašna i mesite još 4-5 minuta.
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, mesite ga rukama dok ne prestane da bude lepljivo pa oblikujte glatku kuglu.
Stavite testo u lagano nauljenu posudu, pokrijte ga vlažnom kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 3-6 sati ili dok se ne udvostruči.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte testo i pomoću veće i manje čaše izrežite prstenove pa ostavite da se dižu 1 sat.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju ili u rerni na 185 stepeni.
Dok se ulje zagreva, pomešajte sve sastojke za glazuru.
Pržite krofne minut i po sa svake strane, a zatim ih izvadite na papirni ubrus da upije višak ulja. Premestite ih na rešetku postavljenu iznad lima za pečenje i prelijte glazurom.
Krofne poslužite tople i uživajte.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA: Klasik koji nikada ne dosadi
16. 09. 2024. u 15:59
NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DžEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti
16. 09. 2024. u 17:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)