POGAČICE SA BUNDEVOM: Savršeno pecivo za početak dana

Novosti online

25. 09. 2024. u 08:00

Pripremaju se jednostavno, a ukusom ćete sigurno biti oduševljeni.

ПОГАЧИЦЕ СА БУНДЕВОМ: Савршено пециво за почетак дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • brašno 250 g
  • kukuruzno brašno 250 g
  • prašak za pecivo 1 kesica
  • jaja 2 + 1 za premazivanje
  • pasirana bundeva 2,5 dl
  • bundevino ulje 1 kašika
  • maslac 80 g
  • so 1 kašičica
  • šećer 1 kašika
  • mleko po potrebi
  • semenke bundeve po želji

Priprema:

Oguljene komade bundeve dinstajte na laganoj vatri sa malo tečnosti dok ne omekšaju, pa usitnite štapnim mikserom.

Pomešajte prosejano belo i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu bundevu i po potrebi mleko.

Umesite glatko testo koje se ne sme lepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta. Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih sa umućenim jajetom i malo mleka, pa pospite semenkama bundeve. Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!