IMA HRSKAVU KORICU I SAVRŠENU SREDINU: Beskvasni hleb od heljde - ne mora da se mesi i vrlo je hranljiv

Novosti online

15. 10. 2024. u 07:00

Najlakši hleb od heljde ima hrskavu koricu i savršenu sredinu, ne mora da se mesi i vrlo je hranljiv.

ИМА ХРСКАВУ КОРИЦУ И САВРШЕНУ СРЕДИНУ: Бесквасни хлеб од хељде - не мора да се меси и врло је хранљив

Foto: Shutterstock

Sastojci:

330 g heljdine prekrupe

2 kašike mlevenog ovsa
2 kašike mlevenog lanenog semena
240 ml vode
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli

Za posipanje:

susam, po ukusu
suncokret, po ukusu
laneno seme, po ukusu

Recept za beskvasni hleb od heljde:

Za ovaj hleb, heljdinu prekrupu i laneno seme stavite u činiju, promešajte i zalijte vodom. Neka se sve natapa najmanje dva sata ili preko noći. Kada se natopi, ocedite vodu, ali ne ispirajte. Pomešajte vodu sa natopljenom prekrupom, dok smesa ne postane glatka.

Sipajte u posudu i pokrijte čistom krpom. Ostavite posudu na sobnoj temperaturi na suvom mestu 12-24 sata, time će započeti proces fermentacije, ali pazite da se fermentiše previše. Nakon što se udvostruči zagrejte rernu na 160 stepeni C. Lagano umešajte ostale sastojke (mleveni ovas, mleveno laneno seme, prašak za pecivo i so).

Tepsiju obložite papirom za pečenje, izvucite smesu u pleh i ravnomerno je poravnajte kašikom. Pospite semenkama po ukusu i pecite 90 minuta, a zatim izvadite pleh iz rerne i ostavite sveže pečeni hleb na stranu 10 minuta pre nego što ga izvadite iz tepsije. Ostavite da se ohladi pre nego što ga nasečete.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ KARIJERE - ISTOG ČASA! Čim se okončalo finale Završnog mastersa Siner - Fric, rekao je zbogom tenisu!