NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
Ako više nemate ideja šta da pripremate za doručak ili večeru, donosimo vam jedan sjajan recept.
Sastojci:
- Brašno 200 g
- Hladni puter 100 g
- 1 jaje
- Hladna voda 1-2 kašike
- So prstohvat
Fil:
- Crni luk 3 velike glavice
- Maslinovo ulje 2 kašike
- Pavlaka za kuvanje 200 ml
- Jaja 3
- Rendani sir (po izboru) 100 g
- So i biber po ukusu
- Muskatni orah po želji
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte hladan puter i prstima ga utrljajte u brašno dok ne dobijete smesu nalik na mrvice. Dodajte jaje i hladnu vodu, i brzo zamesite testo dok ne postane glatko. Oblikujte testo u kuglu, umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru da odmara najmanje 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 °S. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i stavite ga u kalup za kiš. Izbockajte dno viljuškom i pecite testo 10 minuta, dok ne postane blago zlatno.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte isečeni luk i pržite ga polako, mešajući povremeno, dok ne postane karamelizovan i zlatno smeđi (oko 20-30 minuta). Ostavite da se malo ohladi. U velikoj posudi umutite jaja, pavlaku za kuvanje, rendani sir, so, biber i muskatni oraščić. Dodajte karamelizovani luk u smesu sa jajima i pavlakom, i dobro promešajte.
Sipajte fil preko prethodno pečenog testa. Pecite pitu u zagrejanoj rerni 30-35 minuta, ili dok fil ne postane čvrst i zlatnosmeđ. Ostavite pitu da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
PITA SA MESOM: Zalogaji koji se pamte u kombinaciji bez greške
02. 10. 2024. u 11:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)