RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasučite rukave i uživajte u pripremi.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
- 500 g brašna
Fil:
- 100 g kečapa za picu
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 k. k. origana
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe. Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.
U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 g brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu. Testo podelite na dva dela. Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića. Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.
Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta. Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene. Prijatno!
(Ona)
Preporučujemo

NAJZGODNIJA HRVATICA PRIZNALA DA JE SRPKINjA: Otkrila zbog čega govori hrvatskim jezikom i zašto je promenila prezime
PEVAČICA i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, po mnogima jedna od najzgodnijih Hrvatica, otkrila je nedavno u jednom intervjuu za domaće medije da je zapravo Srpkinja.
14. 07. 2025. u 12:21

"ON ŽELI DA UZME SVE!" Putin obavestio Trampa da kreće u veliku ofanzivu, dao mu i rok
RUSKI predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva namerava da pojača vojne operacije na istoku Ukrajine u roku od narednih 60 dana, objavio je portal Aksios 14. jula, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa telefonskim razgovorom dvojice lidera početkom meseca.
14. 07. 2025. u 10:04

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)