RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasučite rukave i uživajte u pripremi.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
- 500 g brašna
Fil:
- 100 g kečapa za picu
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 k. k. origana
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe. Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.
U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 g brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu. Testo podelite na dva dela. Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića. Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.
Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta. Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene. Prijatno!
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)