NAJBOLJI RECEPT ZA PUTER POGAČU: Ne samo da je dekorativna, već i izuzetno izdašna i ukusna
Raspada se koliko je mekana i lisnata, a pravi se očas posla.
Sastojci:
- 900 g brašna
- 100 g brašna za posipanje
- 1 kašičica šećera
- 30 g kvasca
- 1 jaje
- 1,5 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 450 ml vode
- 1 žumance za premazivanje
Priprema:
U posudu sipajte 900 g brašna. Sa strane odvojte u jednu posudu 450 ml vode, u koju dodajete 1 kašičicu šećera, 30 g kvasca i 2 kašike brašna i dobro promešate, da se kvasac aktivira. Kada kvasac nadođe, sipajte smesu u činiju sa brašnom u koju dodajete jedno jaje i 50 ml ulja i jednu kašičicu soli. Zamesite testo, treba da bude srednje čvrstine. Zatim ga izvadite iz posude na površinu gde ste posuli brašno i dobro ga izradite da bude glatko. Zatim testo podelite na četiri jednaka dela i jedan koji treba da bude za pola manji od ostala četiri dela. Ostavite testo da odmori, pokrijte ga.
Zatim ga izvadite na površinu gde ste sipali brašno i razvucite testo jednu po jednu jufku da obrazuju krug. Razvučenu koru premažite otopljenim puterom, zatim pokrijte sledećom korom i napravite rolat. Isto uradite i sa sledeće dve kore.
Zatim svaki od rolata isecite na kriške debljine 2 cm i ređajte ih u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili pek-papirom i premazali uljem. Ređajte jedan komad na drugi tako da obrazuju niz kao kada domine padnu jedna na drugu. U središnji deo stavite najmanji deo testa koji ste odvojili i premažite pogaču obilno umućenim žumancetom.
Pospite i seme po želji, čija ili susam. Pokrijte krpom i ostavite da pogača nadođe.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i čim ubacite pogaču smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RAPSODIJA UKUSA: Domaća pogača sa tri vrste sira, idealna za doručak ili užinu
10. 07. 2024. u 07:00
SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
18. 06. 2024. u 07:00
RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00
ILON MASK PODELIO SNIMAK ISTINE: "NATO je bombardovao Beograd kako bi rasparčao Srbiju" (VIDEO)
MILIJARDER Ilon Mask, vlasnik Tesle, "Spejs Iksa", društvene platforme Iks, podelio je na svom profilu govor u kojem Džefri Saks priča o nelegalnom bombardovanju Srbije od strane NATO-a.
12. 11. 2024. u 15:47
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
KO JE JAČI - NATO ILI RUSIJA? Istraživanje otkriva ko ima moćniju vojsku: "Dve strane imaju paritet samo u jednom pogledu"
PITANjE koje zanima mnoge dobilo odgovor.
11. 11. 2024. u 22:35
Komentari (0)