POSNI TROUGLIĆI SA AJVAROM: Hrskavo pecivo puno ukusnog fila
Mekani i ukusni, a recept gotovo i da vam neće napraviti razliku između posnog i mrsnog načina pripreme.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g pšeničnog brašna i 150 g kukuruznog brašna
- kesica kvasca
- so
- ulje
- prašak za pecivo
- ajvar
Priprema:
Šolju brašna, praška za pecivo i kvasca pomešajte sa malo vode i ostavite da odstoji. Pomešajte ostatak brašna i posolite. Rukom mešajte i dodajte so, a zatim postepeno dodajte vodu i kvasac. Mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da naraste duplo, a zatim ga izvadite na radnu površinu. Pospite malo brašna i po radnoj površini i po testu i ponovo mesite testo. Razvucite ga u veliki pravougaonik, pa ga isecite na četiri trake po dužini. Isecite kvadratiće, zatim ih razvucite po uglovima, namažite kašičicom ajvara, a onda preklopite dijagonalne ivice. Zaklopite ih po ivicama, pa stavite da se peku oko 30 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobiju zlatkastu boju.
(ona)
Preporučujemo

POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00

RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)