PROJA SA ČVARCIMA: Doručak, večera, ili predjelo na proslavi - Odgovaraće u svakoj prilici

Новости онлине

22. 11. 2024. u 07:00

Proja sa čvarcima se odlično kombinuje sa predjelom, salatama ili glavnim jelom, možete je jesti svaki dan, ali je super izbor i za neku proslavu.

ПРОЈА СА ЧВАРЦИМА: Доручак, вечера, или предјело на прослави - Одговараће у свакој прилици

prt scr / yt / Freddy Cooks

Sastojci:

  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika putera
  • 240 g čvaraka
  • 1 veliko jaje
  • 1 ljuta paprika, bez semena i vrlo sitno naseckana
  • 240 ml mlaćenice

Priprema:

Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni S. Pomešajte kukuruzno brašno, so i sodu bikarbonu u posudi. Stavite puter u tepsiju i u zagrejanu rernu, dok se ne otopi. Prokuvajte malo vode u loncu. Dodajte čvarke i kuvajte dok ne omekšaju, 5 do 8 minuta, pa ih iscedite.

U međuvremenu, umutite jaja u činiji zajedno sa ljutom paprikom i mlaćenicom, pa umešajte čvarke. Dodajte mešavinu kukuruznog brašna dok se ne navlaži i sipajte testo u zagrejanu tepsiju. Pecite u rerni 30 do 40 minuta. Prebacite na tanjir za serviranje i isecite na kriške.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

KAKAV ŽREB! Crvena zvezda saznala protiv koga igra za plasman u Ligu šampiona!