PITA OD BORANIJE: Za ovu pitu svako će vam tražiti recept
Skroz neobični, a savršeno ukusni zalogaji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za Kore:
- brašno 300 g
- prašak za pecivo 2 kašičice
- so 1/4 kašičice
- maslac 200 g
- kisela pavlaka 20% mm 200 g
- 1 jaje
- neutralna pavlaka 1 kašika
Za Fil:
- pečurke 500 g
- crni luk 1 veća glavica
- boranija 700 g
- majčina dušica 1 kašičica
- so po ukusu
- biber po ukusu
- sirni namaz sireto paradajz bosiljak 250 g
- mleko 100 ml
- ulje po potrebi
Priprema:
Iseckajte pečurke na listiće i dinstajte ih na ulju dok ne puste vodu, pa ih izvadite na tanjir. Na istoj masnoći propržite luk, dodajte boraniju i dinstajte dok ne omekša. Dodajte so, biber, sirni namaz, mleko i pečurke, promešajte, pa kada sir počne da se topi sklonite sa ringle. Za koru u činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo. Hladan maslac isecite na kocke i dodajte ga brašnu. Mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Podelite ga na dva dela. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i stavite ga u okrugli pleh prečnika 24 cm. Sipajte smesu od boranije i pečuraka i prekrijte drugim delom testa koje ste takođe razvukli. Na sredini pite napravite rupu da bi para mogla da izlazi i pecite je na 200 stepeni pola sata ili dok ne dobije lepu braon koricu.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEFTIN I BRZ DORUČAK: Rolnice sa sirom i jogurtom, koje su mekane i sutradan
19. 11. 2024. u 07:00

TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka
07. 11. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
04. 11. 2024. u 13:18

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)