PITA SA SIROM I KROMPIROM: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu

Novosti online

07. 12. 2024. u 07:00

Pita sa krompirom i sirom pravi se za sat vremena, savršena za prilog ili kao obrok.

ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 75 g putera
  • 1½ kašika senfa
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g mekog belog sira
  • 75 g luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • So po ukusu

Priprema:

Prokuvajte šerpu dobro posoljene vode. Dodajte ceo, neoljušten krompir i kuvajte dok se ne skuva, to bi trebalo da traje oko 30-35 minuta. Na pola kuvanja krompira oljuštite luk i stavite ga u šerpu. Krompir ocedite, izbockajte viljuškom i oljuštite koru, a luk ostavite na stranu. Nakon toga ga izgnječite, pa dodajte puter, kačkavalj, beli sir i senf, i dobro promešajte. Umutite jaje sa mlekom.

Dodajte umućeno jaje i mleko, pa dobro promešajte, trebalo bi da dobijete prilično "mokru" kašu. Nasecite luk na kockice od 1 cm i umešajte u smesu. Smesu za pitu stavite u podmazan pleh i pospite sa još kačkavalja i mekog, belog sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta. Izvadite i uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!