PITA SA SIROM I KROMPIROM: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu
Pita sa krompirom i sirom pravi se za sat vremena, savršena za prilog ili kao obrok.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g krompira
- 75 g putera
- 1½ kašika senfa
- 150 g kačkavalja
- 150 g mekog belog sira
- 75 g luka
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- So po ukusu
Priprema:
Prokuvajte šerpu dobro posoljene vode. Dodajte ceo, neoljušten krompir i kuvajte dok se ne skuva, to bi trebalo da traje oko 30-35 minuta. Na pola kuvanja krompira oljuštite luk i stavite ga u šerpu. Krompir ocedite, izbockajte viljuškom i oljuštite koru, a luk ostavite na stranu. Nakon toga ga izgnječite, pa dodajte puter, kačkavalj, beli sir i senf, i dobro promešajte. Umutite jaje sa mlekom.
Dodajte umućeno jaje i mleko, pa dobro promešajte, trebalo bi da dobijete prilično "mokru" kašu. Nasecite luk na kockice od 1 cm i umešajte u smesu. Smesu za pitu stavite u podmazan pleh i pospite sa još kačkavalja i mekog, belog sira. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta. Izvadite i uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Sočna i slasna, za sve prilike
03. 12. 2024. u 12:59

TRADICIONALNA GIBANICA: Uživaćete u svakom zalogaju, prema receptu naših baka
07. 11. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PITU SA LUKOM: Super jednostavna, a neverovatno ukusna
04. 11. 2024. u 13:18

TRAMP IMA NOVI SPORAZUM ZA ZELENSKOG Ukrajinci zgroženi: "Ovo je pljačka"
SJEDINjENE Američke Države guraju sveobuhvatan novi sporazum kojim žele da preuzmu kontrolu nad ključnim ukrajinskim rudnim i energetskim resursima, ne nudeći zauzvrat nikakve bezbednosne garancije Kijevu – što predstavlja značajnu eskalaciju u odnosu na prethodne zahteve.
29. 03. 2025. u 15:29

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MILICA BEZ POSLA: Tragačica dobila otkaz, završila na Birou za zapošljavanje - kao tehnološki višak! Od tada nije našla novi
JOKANOVIĆEVA se nalazi na Birou za zapošljavanje, a ovu temu javno je pokrenula voditeljka RTS-a Tanja Peternek Aleksić.
28. 03. 2025. u 15:24
Komentari (0)